"Lazar Rosić"
"Lazar Rosić"

Lazar Rosić o Bragi, Interovim skautima i prvencu na Lužu: Dao sam gol Zvezdi, Partizanu, red je bio i Benfiki

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.09.16. | 16:52

“Da nastavim tu praksu da pogađam u susretima sa velikim klubovima“, kaže doskorašnji štoper Vojvodine u mini intervjuu za MOZZART Sport

Lazar RosićKragujevac, Niš, Novi Sad i Braga. Lazaru Rosiću mnogo toga se desilo u poslednjih godinu i i mallo više dana. Od borbe za opstanak sa Radničkim iz rodnog Kragujevca do gola Benfiki na slavnom Lužu. Portugalski i italijanski mediji pišu da je stigao i do teftera Interovih skauta.

Ali da se vratimo na početak i prve utiske o Bragi u kojoj je ovog leta stigao iz Vojvodine za, kako navodi specijalizovani portal transfermarkt.de, obeštećenje od 750.000 evra.
"Sjajno! Klub organizovan, svaku utakmicu idemo na pobedu, ambicije visoke. Ideja je da se napravi iskorak u odnosu na ranije sezone i napadne Liga šampiona, ali znate svi da to baš i nije lako u konkurenciji velikana kakvi su Benfika, Sporting i Porto. Što se tiče samog života, miran grad, još se privikavam, ali tu su Nikola Stojljković, Marko Bakić i pre svega Nikola Vukčević, koji je ovde već tri godine, savladao je portugalski jezik, pa nam svima pomaže", kaže Rosić na početku razgovora za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

A već na početku avanture u Bragi - mesto u startnih 11. Brzo se Rosić izborio za svoje mesto pod suncem na Munisipalu.
"Imao sam i sreće, Vili Boli je otišao u Porto ovog leta, pa je i meni bilo lakše. Zasad je sve kako treba. Liga je skroz zanimljiva. Jeste, ova tri kluba su, nalik Srbiji, ispred ostalih, ali nisu baš tolike razlike. Evo, Porto je je baš pre nedelju dana igrao 0:0 sa Tondelom, a oni su poslednji na tabeli. Uvek bude neko iznenađenje".

Za igrača Rosićevih karakteristika vrlo bitan podatak: portugalsko prvenstvo je poslednjih godina iznedrilo mnogo štopera za najbogatije klubove Evrope. Počevši od Davida Luiza, Elijakima Mangale, Ezekijela Garaja...
"Verovatno je zato što se igra baš otvoren fudbal. Ako si u ovim velikim klubovima, pa i Bragi. Uvek je pobeda cilj, pa igraš visoko, svaka loša procena je 90 odsto gol u tvojoj mreži. I onda naučiš, pa valjda zato prodaju štopere za velike pare. Nadam se da ću i ja tako, mada zasad ne razmišljam o odlasku. Veoma sam zadovoljan ovde".

Zadovoljan jeste, ali ima ponuda koje se ne odbijaju. Portugalski i italijanski mediji već su pisali da su skauti Intera upisali Rosićevo ime na listu igrača koje treba pratiti, iako su na Braginu utakmicu sa Benfikom došli kako bi se uverili u kvalitete Nelsona Semeda i Viktora Lindelofa.
"To sam i ja saznao iz novina. Samo sam pročitao i zasad je sve na tome. Ako bude nešto ozbiljnije verovatno će i meni neko da javi", šali se Rosić.

Tu utakmicu sa Benfikom Rosić ipak neće pamtiti po još Interovim predstavnicima, već po prvencu u dresu Brage. I ne samo po tome.
"Kakav je to stadion, kakav ambijent pred 60.000 ljudi, ceo klub, sigurno najveći u Portugaliji. Pa do sad sam ga gledao samo na TV-u u Ligi šampiona. Neverovatan osećaj. Nažalost, taj gol zbog poraza nije imao veći značaj za moj tim, ali za mene jeste imao bitnu ulogu. I zbog samopouzdanja, ali i zbog toga što sam posle golova Crvenoj zvezdi i Partizanu nastavio praksu da postižem golove protiv velikih klubova", smeje se Rosić, koji je taj pogodak posvetio devojci Dijani.

Ako se po jutru dan poznaje, oboje ih u Portugaliji čekaju lepi dani...

(FOTO: Sporting Club de Braga)


tagovi

PortugalLazar RosićEvropaBraga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara