Legendarni Guti došao kod Raće, Maraša, Rosića i bogatog Arapina

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.11.19. | 08:33

Španac debituje kao glavni trener

Čuveni Guti debituje kao samostalni trener.

Legendarni vezista Real Madrida je sinoć zvanično potvrđen kao novi strateg španskog drugoligaša Almerije gde će zameniti portugalskog stručnjaka Pedra Emanuela koji je dobio otkaz. Guti je do sada radio pet godina u mlađim kategorijama Reala i godinu dana kao pomoćnik u Bešiktašu u kojem je okončao igračku karijeru.

Izabrane vesti

U Almeriju je došao na poziv bogatog vlasnike Turkija al Šeika koji je letos preuzeo klub. On je bivši ministar sporta Saudijske Arabije i jedan od najbližih saradnika princa Mohameda bin Salmana. Turki je veliki fudbalski zaljubljenik i najzaslužniji za ekspanziju fudbala u Saudijskoj Arabiji i velika ulaganja u poslednje dve-tri godine. Bio je i vlasnik egipatskog kluba Piramids koji je pretio da naruši hijerarhiju u tamošnjem fudbalu.

Letos je kupio Almeriju za 20.000.000 evra i započeo rekonstrukciju kluba. Doveo je gomilu pojačanja među kojima su srpski fudbaleri Radosav Petrović, Nikola Maraš i Dragan Rosić, Hrvat iz Rome Ante Ćorić, kao i 18-godišnji engleski omladinski reprezentativca Arvin Apija koji je Notingem Forestu plaćen čak 9.000.000 evra i bio je želja Mančester Junajteda.

Za trenera je tada doveden Pedro Emanuel koji je poznato fudbalsko ime, ali je otpušten uprkos tome što deli drugo mesto na tabeli Segunde. Glave su mu došli slabi rezultati u poslednjih nekoliko mečeva. Na minulih osam utakmica je pobedio samo jedno, a čak tri puta je odirgao 0:0 i zato je smenjen.

Bogati Arapin na čelu kluba je uspeo da privoli na dolazak Gutija i pružio mu je šansu za prvi samostalni posao.

 

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara