Leon i Atanasijević ruše Lube

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.11.18. | 10:33

U četvrtak na programu veliki derbi šampionata Italije, repriza prošlogodišnjeg finala plej-ofa

Duel titana na "čizmi". Prošlosezonski osvajač triple krune u Italiji, Peruđa, ide na noge vicešampionu Evrope Lubeu. Meč za odbojkaške sladokusce, sve as do asa u oba tima. Ekipa srpskih reprezentativaca Aleksandra Atanasijevića i Marka Podraščanina već je izgubila jedan pehar, Superkup Italije. Upravo je Lube Dragana Stankovića slavio sa 3:1 u polufinalu ovog takmičenja.

Peruđa je u novu sezonu ušla sa velikim pojačanjem, fenomenalnim Kubancem sa poljskim pasošem Vilfredo Leonom. U prvom velikom derbiju u šampionatu Italije proteklih sezona primač servisa evropskog šampiona Zenita iz Kazanja je briljirao, imao je čak 26 poena i pokazao zašto branilac krune u Italiji nije štedeo novac ne bi li doveo u svoje redove najboljeg odbojkaša današnjice. Za Peruđu neće igrati operisani Austrijanac Aleksandar Berger, koga neće biti duže vreme na parketu. Ipak uz razigrane Leona i Atanasijevića, šampion je kadar da pobedi u rasprodatom Eurosuole forumu.
"Dolazimo posle veoma važne pobede protiv Trentina, posebno na mentalnom planu. Trebalo je da dokažemo da smo najbolji. Pokazali smo na startu ove sezone da možemo da igramo na visokom nivou i mislim da možemo da pobedimo velikog rivala na njegovom terenu. I oni su kao i mi promenili ekipu. Uvek je veliki motiv igrati protiv tima koji u svojim redovima ima velike šampione", rekao je korektor Peruđe Aleksandar Atanasijević.

Izabrane vesti

Lube je prošle sezone bio veliki tragičar. Oba velika finala je poražen. Od Peruđe u majstorici za šampiona Italije, dok je u finalu Lige šampiona poklekao posle dramatičnih pet setova u Kazanju protiv Zenita. Ekipa je, čini se, oslabljena u novoj sezoni. Otišao je američki tehničar Majka Kristenson u Modenu, a u suprotnom pravcu u tim iz Ćivitanove je stigao Brazilac Bruno Rezende. Nema više ni Amerikanca Tejlora Sandera, a veliki hendikep u polju je odlazak u Trentino libera, Francuza Ženje Grebenjikova. I dalje se sve vrti oko bugarskog korektora Cvetana Sokolova i italijanskog reprezentativca kubanskog porekla Osmanija Huantorene.

Protekle sezone ova dva tima su igrala epske mečeve u kojima je Peruđa bila uspešnija - 8:3 u pobedama. U finalu plej-ofa šampionata, ekipa Lorenca Bernardija je slavila sa 3:2 u seriji, a sve utakmice u borbi za titulu su dobili domaćini. Ipak, na startu ove sezone, Lube je slavio u polufinalu Superkupa Italije. Očekuje se novi spektakl. Domaći teren nije mala prednost Lubea, ali ekipa iz Ćivitanove nema takvog majstora kao što je Vilfredo Leon.

Ostala dva pretendenta na "skudeto", Modena i Trentino, trebali bi da imaju lak posao na svojim terenima u četvrtom kolu najjače lige na svetu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 16:00 8420 ITA 1 Lube - Perugia ki 2 2,19
Čet 18:00 8424 ITA 1 Modena - Milan h 1 (-15.5) 2,03
Ukupna kvota4,45

ITALIJA – 4. KOLO

Četvrtak
16.00: (1,60) Lube Ćivitanova - Peruđa (2,19)
18.00: (1,40) Latina - Sijena (2,70)
18.00: (1,07) Modena - Milano (6,80)
18.00: (1,35) Monca - Ravena (2,90)
18.00: (2,41) Sora - Padova (1,50)
18.00: (1,07) Trentino - Vibo Valencija (6,80)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

LubeAleksandar AtanasijevićVilfredo LeonOK Peruđaodbojkaško prvenstvo italijeMarko Podraščanin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara