Lisinac sleteo u Trento

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.05.18. | 15:30

Srpski odbojkaš potpisao za italijanski klub do juna 2020. godine

Jedan od najboljih srednjih blokera na svetu, Srećko Lisinac novi je član Trentina gde ga je dočekao još jedan naš reprezentativac, Uroš Kovačević.

Leteći Kraljevčanin, koji je sa poljskim Skra Belhatovom nedavno osvojio četvrtu uzastopnu titulu, pojačaće redove jednog od najboljih klubova u svetu odbojke, a ugovor je potpisan do juna 2020. godine. Lisinac je ovog proleća bio jedna od najtraženijih "odbojkaških roba" na tržištu, tako da nema sumnje da je za ozbiljnu lovu prešao iz Poljske u Italiju. Našeg blokera je želeo u svojim redovima da vidi i veliki Lube, aktuleni vicešampion, ali očigledno nije uspeo da ga privoli.

Izabrane vesti

"Našao sam projekat koji želi da se razvija. Želeo sam da dođem u Trento ne bih li bio deo ove ambiciozne grupe  Radićemo zajedno da ostvarivanju ciljeva na putu ka vrhu. Malo mi je trebalo razmišljanja da stavim paraf na ugovor, jer ću igrati u jednoj od najboljih liga na svetu gde ću nastaviti razvoj", izjavio je Lisinac na predstavljanju u Italiji.

Trentino nije uzeo titulu od 2013, te je srpski as i doveden u grad podno Alpa ne bi li vratio tu šampionsku iskru. Lisinac (26) jedan od  je najboljih srednjih blokera na svetu, visok je 205 cm, težak 90 kg, a ima dohvat od čak 355 cm (visina koša je 305 cm, uporedbe radi) i veoma brz odraz. As koji je stasao u Ribnici je sedmi srpski odbojkaš u redovima Trentina nakon Slobodana Boškana, Đule Meštera, Igora Vušurovića, Gorana Vujevića, našeg selektora Nikole Grbića i Kovačevića.

Foto: MNpress


tagovi

Srećko LisinacTrentinoLube

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara