""
""

Liverpul je počeo da krčmi šampionske nade: Odbrana i Karijus previše poklanjaju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.12.16. | 19:33

Majstorija Pajea oživela Vest Hem na Enfildu, golman Rendolf poklonio drugi gol Redsima

Izgleda da neće biti ništa od titule ni ove godine... Liverpul je počeo da krčmi šampionske bnade i bodove koje je marljivo sakupljao u prvom delu sezone. Posle traumatičnog poraza od Bornmuta u prošlom kolu, Redsi su danas kiksnuli i protiv Vest Hema na svom terenu - 2:2.

Izabrane vesti

Čelsi je pobegao na šest bodova razlike, Arsenal je na plus tri, Mančester Siti ima samo bod manje. A Liverpulu sledi nimalo naivan raspored. Gostovanje protiv Midlzbroa, pa Mersisajd derbi, pa nezgodni Stouk, pa derbi protiv Mančester Sitija... Ne piše se lepo Jirgenu Klopu i njegovoj ekipi. Primili su devet golova više od lidera Čelsija i u tom defanzivnom učinku možda leži glavna razlika. Konte nije slučajno rekao da je bolje 1:0 nego 5:0.

Vest Hem su morali da savladaju jer je reč o nestabilnom timu koji uglavnom gubi i kada igra dobro. Ali Čekićari su danas na Enfildu uspeli da odskoče i vrate se posle rezultatskog deficita. Čak su bili i na pragu pobede, ali je golman Rendolf greškom poklonio dva boda Liverpulu.

Redsi su poveli posle lepog kontranapada i akcije Manea i Origija koju je znalačkom snalažljivošću krunisao Adam Lalana. Tada ništa nije mirisalo na dramu. Gol na vreme (peti minut), lopta u nogama, kampovanja na polovini Vest Hema, još neke polupšrilike za domaći tim... Delovalo je da je jedina nepoznanica koliko golova će Čekićari da prime.

Ali jedan potez menja sve!

A čovek poteza u Vest Hemu je naravno Dmitri Paje. Francuski maestro je spektakularnim golom iz slobodnjaka sa skoro 25 metara! Svi su znali gde će da šutira, svi su znali da će gađati preko živog zida, ali izgleda da to samo nije znao Loris Karijus i ostalo mu je da paradom ulepša majstoriju Francuza.

Novi šok je usledio u 39. minutu. Henderson je nespretno reagovao na sredini terena i gurnuo loptu u kontru gostima. Matip je očajno reagovao, a Antonio samo gurnuo loptu pored Karijusa koji opet nije bio na visini zadatka. Maleri Liverpula su se nastavili u nadoknadi prvog poluvremena, kada su oštećeni za čist penal posle faula nad Lalanom, da bi Matip pogodio prečku posle kornera.

U drugom poluvremenu je Liverpul krenuo svim silama napred i dobio poklon već na poečtku kada je Rendolf istrčao i očajnim boksovanjem spustio loptu na nogu Origiju kojem nije bilo teško da rasplamsa vatru nade na Enfildu. Međutim, „gol na vreme“ opet nije doneo ono što se očekivalo.

Liverpul je pleo mrežu oko Vest Hemovog gola, ali je želeo da se ušeta u peterac što se nije desilo. Rendolf se donekle iskupio kada je fenomenalnom paradom zaustavio bombu Hendersona sa 20 i kusur metara.

Premijer liga, 15. kolo:

Votford - Everton 3:2 (1:1)
/Okaka 36, 64, Predl 59 - Lukaku 17, 86/

Barnli - Bornmut 3:2 (2:1)
/Hendrik 13, Vard 16, Bojd 76 - Afobe 45+2, Danijels 90+1/

Arsenal - Stouk 3:1 (1:1)
/Volkot 42, Ozil 50, Ivobi 75 - Adam 29 penal/

Hal - Kristal Palas 3:3 (1:0)
/Snodgras 27 penal, Diomande 72, Livermor 78 - Benteke 52 penal, Zaha 70, Kembel 89/

Svonsi - Sanderlend 3:0 (0:0)
/Sigurdson 50 penal, Ljorente 54, 80/

Lester - Mančester Siti 4:2 (3:0)
/Vardi 3, 20, 78, King 5 - Kolarov 82, Nolito 90/

Nedelja:
Čelsi - Vest Bromvič Albion 1:0 (0:0)
/Kosta 76/

Mančester junajted - Totenhem 1:0 (1:0)
/Mhitarjan 29/

Sautempton - Midlzbro 1:0 (0:0)
/Bufal 53/

Liverpul - Vest Hem 2:2 (1:2)
/Lalana 5, Origi 48 - Paje 27, Antonio 39/

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaMičel AntonioLiverpulEvropaEngleskaDivok OrigiDimitri PajeAdam Lalana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara