""
""

Liverpulov “gospodin promašaj“ ide u Minhen

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.09.16. | 18:45

Izvršni direktor Crvenih Ijan Ejr sledećeg leta se seli u nemačku Cvajtu

Iz Premijer lige u Cvajtu! Jedan neobičan transfer se sprema za sledeće leto, a u njegovom središtu nije neki fudbaler, već klupski čelnik. I to jedan od najviših u upravljačkoj hijerarhiji Livepula.

Izabrane vesti

Ijan Ejr, dugogodišnji izvršni direktor kluba sa Enfilda, sledećeg leta preuzeće funkciju generalnog menadžera nemačkog drugoligaša Minhena 1860. Na ovaj korak nagovorio ga je jordanski biznismen Hasan Ismaik, koji je većinski vlasnik akcija drugog po veličini minhenskog kluba, a smatra da bi sa njim plasman u Bundesligu, koji Lavovi toliko žele, bio dostupniji. Ejr, navijač Liverpula iz dečačkih dana, najavio je još u martu da će se povući sa funkcije kada mu u junu 2017. istekne ugovor.
„Želim da dovedem u klub najbolje ljude koji mogu da pomognu. Predsednik (Peter Kasalet) i ja već smo obavili razgovore sa njim i uvereni smo da je on pravi čovek za budućnost Minhena. Činjenica da smo jedno takvo ime ubedili da postane deo našeg kluba čini nas ponosnim. Bio je vrlo zainteresovan kada smo mu predstavili dugu istoriju našeg kluba“, istakao je Ismaik u intervjuu minhenskom Merkuru

Ijan Ejr stigao je u Liverpul još 2007. godine kao komercijalni direktor, a četiri godine kasnije imenovan je za generalnog direktora, a 2013. i za izvršnog direktora, funkciju koju obavlja danas. Znao je da ubode tokom karijere sa transferima, kao što je bio slučaj sa Luisom Suarezom, kojeg je kupio od Ajaksa, a kasnije preprodao Barseloni za basnoslovne pare i on je bio pun pogodak. 

Ali, propustio je recimo da dovede i nekoliko dobrih igrača, kao što su Jevhen Konopljanka, Mohamed Salah, Gilfi Sigurdson, Dijego Kosta ili Henrik Mhitarjan za koje je slavni klub bio zainteresovan. Takođe je, u dogovoru sa nekadašnjim trenerima, potrošio ogromne pare na pojačanja poput Lazara Markovića, Fabija Borinija, Marija Balotelija ili Kristijana Bentekea, koji su trajali na Enfildu kraće od raženog hleba. 

Takva reputacija donela je Ejru epitet Liverpulovog Godpodina promašaja, pa će biti zanimljivo videti koga će funkcioner njegovog kalibra uspeti da privuče u Minhen od sledećeg leta.

(FOTO: Action Images)   


tagovi

Bundesliga 2EngleskaIjan EjrLiverpulMinhen 1860NemackaPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara