Lube nepobediv kod kuće, Peruđa ne zna na strani!

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.04.18. | 09:21

Ekipa Aleksandra Atanasijevića i Marka Podraščanina izgubila sva tri meča na gostovanjima u ovogodišnjem plej-ofu. S druge strane, šampion Italije bez poraza na svom parketu u Čivitanovi

Domaći teren kao presudan faktor u plej-ofu šampionata Italije! U polufinalnim susretima doigravanja, u čak osam od devet mečeva ekipe su slavile na svom parketu, a i u prvom duelu finalne serije slavio je domaći tim.

Peruđa je lakše nego što se očekivalo slomila otpor šampiona Italije i povela sa 1:0 u seriji. Briljirao je srpski korektor Aleksandar Atanasijević sa 20 poena. Ipak, ekipa Lorenca Bernardija u ovosezonskom plej-ofu pokazuje dva lica - na svom terenu demonstracije sile, a na gostovanjima fijasko. Tako je bilo u Raveni u četvrtfinalu, ali i dva puta u Trentu u polufinalu. Ipak, vatrena atmosfera u dvorani Pala Evanđelisti i pol-pozicija posle ligaškog dela sezone dosad su bili tas na vagi u korist Peruđe.

Izabrane vesti

S druge strane, Lube je nepobediv kod kuće u ovosezonskom plej-ofu i u drugom meču u Čivitanovi ima ulogu blagog favorita. Ali tradicija ove sezone aspolutno je na strani Peruđe, koja je slavila čak šest puta, dok je tim nekadašnjeg kapitena Srbije Dragana Stankovića samo jednom izašao kao pobednik protiv ljutog rivala. U prvom meču zatajio je tehničar šampiona, Amerikanc Mika Kristenson, koji je grešio u ključnim trenucima. Kao da su ga malo poremetile priče i nagađanja italijanskih medija da bi mogao da napusti Lube i preseli se u Modenu, dok u suprotnom pravcu mogao Brazilac Bruno Rezende.

Italijanske kolege sa portala volleybal.it su analizirale igru dvojice tehničara, Danijelea de Ćeka iz Peruđe i Mika Kristensona iz Lubea i u načinu akcija i distribucije lopte pokušale da otkriju tajnu uspeha Peruđe ove sezone u dueliima sa braniocem krune. U Lubeu sve zavisi od raspoloženja dvojice najboljih poentera, korektora Cvetana Sokolova i primača servisa Osmanija Huantorene. Bugarin je izabran za MVP polufinalne serije plej-ofa i sigurno će imati motiv više da se pred svojim navijačima pokaže u pravom svetlu i odvede svoj tim do izjednačenja u seriji.

U redovima Peruđe, osim sjajnih srpskih reprezentativaca Aleksandra Atanasijevića i Marka Podraščanina, u poslednjim mečevima briljira Ivan Zajcev.
"Napravili smo samo prvi korak. Znamo šta nam je cilj, a to je titula. Svesni smo snage Lubea", istakao je italijanski reprezentativac.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 19:30 8972 IT1PF Lube - Perugia ki 1 1,65
Ukupna kvota1,65

FINALE PLEJ-OFA ŠAMPIONATA ITALIJE, DRUGI MEČ

Sreda
19.30: (1,65) Lube Ćivitanova - Peruđa (2,11) /u seriji 0:1/

* Igra se na tri dobijena meča

Piše: Željko MUTAVDŽIĆ
Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjeLubeOK PeruđaAleksandar AtanasijevićDragan StankovićLućijano de ĆekoMarko Podraščanin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara