""
""

Ludnica na Velodromu! Monako lansirao novo čudo, ali Marselj se potrudio da bod ostane kod kuće (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.11.15. | 22:45

Koentrao postigao jedan od najčudnijih golova, dok je heroj Olimpika mladi Kevin Nkudu

Kada Marselj i Monako igraju na Velodromu, ludnica je uvek zagarantovana! Tako je već godinama unazad, tako je bilo i večeras u derbiju koji je doneo šest golova, pakleno dobar fudbal i novo ime koje će zaludeti najveće evropske klubove - 3:3!

Izabrane vesti

Monako je definitivno poslednjih godina postao prava fabrika za proizvodnju mladih fudbalera vrhunske klase, a posle Janika Fereira Karaska, koji blista u madridskom Atletiku, te najplaćenijeg tinejdžera svih vremena Antonija Marsijala Kneževi su u zvezde lansirali 18-godišnjeg desnog beka Almamija Turea, koji je najbolju partiju dosadašnje karijere krunisao sa dva pogotka i tehnikom na kojoj bi pozavideli mnogi napadači! Podsećanja radi, svi pomenuti Monakovi biseri bili su deo tima koji je prošle sezone razbio Arsenal nasred Emirata rezultatom 3:1, a interesantno je napomenuti da je Tureov prvi meč u startnih 11 bio upravo u Severnom Londonu... 

Na velelepnom Velodromu momak rođen u Maliju umalo je postao najgora noćna mora Marselja, koji je morao da pruži možda i najbolje izdanje ove sezone kako bi neporažen završio utakmicu. 

Praznik za kladioce koji su jurili golove opravdao je očekivanja već u prvom poluvremenu, u kojem su oba tima imala vođstvo. Roman Aleksandrini načeo je mrežu protivnika već u 12. minutu susreta, da bi Ture samo nekoliko trenutaka kasnije pobegao svojim čuvarima, iskoristio asistenciju Fabija Koentraoa iz slobodnog udarca i doneo izjednačenje. 

No, to nije bilo ono najbolje što je nova zvezda francuskog fudbala prikazala. Samo pet minuta pre odlaska na veliki odmor Ture je odlučio da preuzme odgovornost u svoje ruke, pretrčao je i više od pola terena i u međuvremenu zajedno sa Kariljom promešao odbranu Olimpika, da bi onda sam završio jednu od najlepših akcija na utakmici, a možda i u kompletnom kolu. 

Ali, prava uzbuđenja tek su predstojala. Miču Bačuaji još jednom je potvrdio zašto je na radaru brojnih evropskih klubova, ali je i Fabio Koentrao takođe pokazao da se nalazi u usponu forme. Međutim, on je i „režiser“ najčudnijeg pogotka na utakmici, pošto je centaršut Eldersona udario gotovo potiljkom, kao da se uplašio lopte, a Mandanda nije imao rešenje. A koliki je pritisak francuski čuvar mreže trpeo u većem delu utakmice, nije ni čudo što mu se ovakav udarac „omakao“...

Heroj Marselja na kraju bio je mladi Kevin Nkudu, koji je jedan katastrofalni pokušaj Lukasa Okamposa nakon greške kompletne odbrane Monaka pretvorio u veliki bod. 

Liga 1, 15. kolo:

Petak:

Lion – Monpelje 2:4
/Lakazet 14, Gezal 84 – Gonalon 8ag, Ninga 11, 48, Kamara 80/

Subota:

PSŽ – Troa 4:1 (1:0)
/Kavani 20, Ibrahimović 58pen, Kurzava 67, Ogusten 84/

Anže – Lil 2:0 (2:0)
/Sunu 20, Traore 25/

Gazelek Ajačio – Lorijan 1:1 (1:1)
/Larbi 18 - Mukanđo 31pen/

Nant – Bastija 0:0

Rems – Ren 2:2 (0:1)
/Mandi 58, Previl 67 - Boga 44, Grosicki 81/

Tuluz – Nica 2:0 (1:0)
/Brajtvajt 31pen, Ben Jeder 58/

Nedelja:

Sent Etjen – Gengan 3:0 (0:0)
/Hamuma 52, Eserik 87pen, Ru 90+5/

Bordo – Kaen 1:4 (0:3)
/Kriveli 90 - Ben Jusef 6, Da Silva 56, Karaso 61ag, Delor 77/

Marselj – Monako 3:3 (1:2)
/Alesandrini 12, Bačuaji 51, Nkudu 82 – Ture 18, 39, Koentrao 72/

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Roman AlesandriniMarseljMonakoMiču BačuajiLiga 1FrancuskaFabio KoentraoEvropaAlmami Ture

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara