""
""

Maestro Ozil - razlika i razlog zašto je Arsenal prvi! Komičan gol i Kerol poništili Tadića (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.12.15. | 20:29

Tobdžije se na krilima čudesnog Nemca ekspresno oporavile od debakla u Sautemptonu i preuzeli čelo tabele

Sve je lako za Arsenal kada Mesut Ozil ima svoj dan i preuzme komandnu palicu na terenu. Najbolji asistent Evrope je sa dva poteza režirao rutinski trijumf Arsenala nad Bornmutom i tako zacelio rane Tobdžija posle one blamaže u Sautemptonu.

Izabrane vesti

Ozil je danas bio u elementu i gazdovao na terenu, a igrači Bornmuta su samo pogledima mogli da prate njegove majstorije. Posle 27 minuta, Nemac je iz kornera pogodio u glavu Gabrijela Paulistu koji je načeo goste sa juga. Bila je ovo čak 16 asistencija čudesnog veziste u ovoj sezoni Premijer lige. Čak 13 premijerligaških nije uspelo da sakupi toliko asistencija u sezoni!? Rekorder je Tjeri Anri koji je u jednoj sezoni zabeležio čak 20 tačnih gol dodavanja, ali teško da će njegov rekord odoleti pred naletom nemačkog plejmejkera. U 63. minutu je Ozil pokazao da ume i da pogađa. Lagan dupli pas sa Žiruom i rutinska egzekucija za mirne snove Arsenalovih navijača.

Mogao je domaći tim i do ubedljivije pobede, ali je Mertezaker promašio nemoguće. Lopta mu se odbila  od stative na glavu, ali nije imao dovoljno vremena da se namesti i nespretno je režirao promašaj dana u Premijer ligi.

Na drugom kraju Londona, slavili su navijači Vest Hema. Posle osam utakmica bez pobede i čak pet vezanih remija, Čekićari su uzeli meru Sautemptonu koji je očigčledno ispucao svu municiju protiv Arsenala. Iako nije mirisalo na dobro za Vest Hem pošto je Dušan Tadić doneo vođstvo gostima uz pomoć Karla Dženkinsona. Sveci su držali prednost sve do 69. minuta, a onda je Mičel Antonio postigao jedan od najsrećnijih i najkomičinijih golova viđenih u poslednje vreme na premijerligaškim terenima. Kako je uspeo da zatrese mrežu, teško je odgonetnuti... Gosti se još nisu pomirili sa primljenim golom, a deset minuta kasnije je usledio novi karambol pred njihovim golom i još jedna lopta u mreži. Rezervista Endi Kerol je doneo uzdahe olakšanja i oduševljenja na Apton Parku. 

Premijer liga, 19. kolo:

Norič Siti - Aston Vila 2:0 (1:0)
/Hoson 24, Mbokani 87/

Vest Bromvič Albion - Njukasl 1:0 (0:0)
/Flečer 78/

Everton - Stouk 3:4 (1:2)
/Lukaku 22, 64, Deulofeu 71 - Šaćiri 17, 45, Hoselu 80, Arnautović 91/

Kristal Palas - Svonsi 0:0

Votford - Totenhem 1:2 (1:1)
/Igalo 41 - Lamela 17, Son 90/

Arsenal - Bornmut 2:0 (1:0)
/Paulista 27, Ozil 63/

Mančester junajted - Čelsi 0:0

Vest Hem - Sautempton 2:1 (0:1)
/Antonio 69, Kerol 79 - Dženkinson 13ag/

Utorak:

20.45: Lester Siti - Mančester Siti

Sreda:

20.45: Sanderlend - Liverpul 

(FOTO: Action images)


tagovi

SautemptonPremijer ligaMičel AntonioMesut OzilGabrijel PaulistaEvropaEngleskaEndi KerolDušan TadićArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara