Majstorica ili fijasko

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.03.19. | 13:08

Budućnost pod pritiskom pred večerašnji okršaj sa Cedevitom (19.00)

Vreme je za utakmicu broj dva. Pritisak je na Budućnosti. Ako izgubi, još u svom domu, završila je za ovu sezonu. I neće moći da se bori za plasman u Evroligu naredne sezone. Baš zato će Đetići u Morači uraditi sve da izbore majstoricu u sudaru sa Cedevitom (19.00, TV Arena sport 1).

Mnogo loših odluka u Zagrebu dovelo je aktuelnog evroligaša na ivicu ambisa. Problem za Plave pravi i činjenica što će se Cedevita odmarati između dve utakmice serije, dok je Budućnost morala da igra sa Barselonom u Evroligi, i to još na strani. Em utakmica, em gostovanje. Dvostruki razlog za umor igrača ekipe Jasmina Repeše.

Izabrane vesti

Dodatni pritisak na pleća Đetića stavljaju i očekivanja javnosti, najviše zbog činjenice da Budućnost ove sezone raspolaže najskupljim timom sa Balkana, koji je ikada igrao u ABA ligi. Posmatrajući kroz finansijsku prizmu, ni svetli trenuci u Evroligi i pobede nad CSKA, Barselonom, Realom iz Madrida ne bi bili dovoljno jaki da se ova sezona pamti po lepom, ukoliko usledi eliminacija od zagrebačkog sastava.
"Kao i pred svaku bitnu utakmicu je pozitivna tenzija, pripreme normalne. Nema nečega što je bitno drugačije od meča koji ima važnost kao ovaj. Miran sam, mislim da se to primećuje. Ako ispoštujemo obavezni deo - zagrađivanje, jedan na jedan, ne budemo gubili svog igrača, dobićemo utakmicu. Ukoliko to ne uradimo, biće jako teško. Publika i uprava ne zaslužuju da ne damo sve od sebe", istakao je hrvtski strateg na klupi Budućnosti.

Ove dve ekipe su u svom istorijatu imale mečeve pune preokreta, ali i takve serije. Budućnost je u lošem nizu od četiri poraza na poslednjih pet utakmica, dok je Cedevita dobila tri od pet proteklih mečeva i s dobrim raspoloženjem sastav Slavena Rimca dočekuje revanš u Podgorici.
"Favorit postoji samo kad se podvuče koliko ko košta. U tim računicama, Budućnost je sigurno najskuplja ekipa u ABA ligi i prema tome ima najveći kvalitet. Bio bih glup da kažem da su oni favoriti i da mislim da su bolji od nas. Ali, ako njihovi i naši pojedinci imaju svoj najbolji dan, verovatno će oni da pobede. Međutim, na nama trenerima je da malo to zamaskiramo, da neke naše mane sakrijemo, a prednosti istaknemo. Na prvoj utakmici smo bili spretniji, a u jednom trenutku i smireniji. Uzgred, neki šutevi su nama ušli koji možda njihovim igračima nisu, što je i presudilo", rekao je Rimac.

ABA, POLUFINALE - 2. UTAKMICA

Nedelja
19.00: (1,30) Budućnost (16,0) Cedevita (3,90)

*** kvote su podložne promenama

Foto: ABA


tagovi

ABAsportsko klađenjeCedevitaKK Budućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara