""
""

“Mali“ Stef Kari ima veliko srce: NBA šampion nije zaboravio Dražena Petrovića! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 21.06.15. | 19:23

U znak sećanja na košarkaškog Mocarta i zahvalnosti njegovoj majci Biserki što ga je čuvala kao klinca šalje svoj dres u muzej u Zagrebu

Košarkaš novog prvaka NBA lige Golden Stejta Stef Kari pokazao je u finalu na terenu protiv Klivlenda da je veliki šampion, ali je poslednjim gestom dokazao i da ima veliko srce. Američki bek nije zaboravio na majku Dražena Petrovića, Biserku koju je upoznao kao trogodišnjak na Ol Star vikendu u Orlandu 1992.

Izabrane vesti

U znak sećanja na jednog od najvećih evropskih košarkaša svih vremena, Mocarta kako mu je bio nadimak,  mlađi  Kari je odlučio da pošalje svoj šampionski dres da jedno vreme stoji izložen u Draženovom muzeju u Zagrebu.

Kako je preneo javlja Šibenski portal, majka legendarnog košarkaša čuvala je tada Stefa Karija u svom krilu, dok se njegov otac Del takmičio u šutiranju trojki.
“Čuvala sam ga da ne uleti na parket“,  prisetila se Biserka Petrović u izjavi za pomenuti hrvatski portal. 

Kari stariji i Dražen, pored ostalih, bili učesnici takmičenja u šutu za tri poena na Ol Star vikendu. Zanimljivo, američki mediji često porede Karija sa Petrovićem, zbog načina na koji šutiraju trojke i uopšte stila igre.
“Biće mi čast da vidim svoj dres u Draženovom muzeju”, kazao je Kari.

Dražen Petrović je te 1992. godine, inače, nosio dres Nju Džersi Netsa, a u leto 1993. je poginuo u saobraćoj nesreći u Nemačkoj.

(FOTO: Youtube printscreen)  


tagovi

Stef KariNBA ligaHrvatskaDražen PetrovićDel KariBiserka Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara