Malo je sjajni Sergej, Lacio oživeo Inter! Biće derbi za Ligu šampiona! Povampirili se davljenici...

Vreme čitanja: 4min | ned. 13.05.18. | 17:00

Krkljanac u borbi za opstanak

Cela sezona je bila sjajna i neizvesna, pa je red i da u poslednjem kolu Serije A bude drame. A biće je u borbi za Ligu šampiona zbog fudbalskog samoubistva Lacija, ali i u borbi za opstanak gde

Lacio nije iskoristio Interov kiks protiv Sasuola da se pobedom u Krotoneu plasira direktno u Ligu šampiona i pred poslednje kolo i derbi sa Nerazurima u Rimu. Iako je Lacio poveo, Krotone je okrenuo i bio na pragu velike pobede u borbi za opstanak ali su Rimljani zahvaljujući Milinković Saviću izjednačili na kraju - 2:2. Ipak, bod im ne znači ništa jer im je bila potrebna pobeda da ubiju sve nade Intera. Ovako su samo zagorčali život Krotoneu...

Izabrane vesti

Lacijali su propustili ogromnu šansu i sada strepe pred poslednje kolo. Bilo kakva pobeda Intera na Olimpiku donosi gostima Ligu šampiona, a Lacio šalje u Ligu Evrope. Rimljanima odgovara i bod, mada posle ovog danas će im glave brujati o propuštenoj šansi...

Lacio je čak odlično otvorio meč pošto je Lulić iznudio penal i potom ga u 17. minutu pretvorio u gol. Ali sa ostalih stadiona su počeli da stižu rezultati kako Krotoneovi direktni rivali u borbi za opstanak postižu golove i Zenginom timu je dodatno počelo da gori pod nogama. Krenuli su na sve ili ništa i posle pola sata je stadione eksplodirao od oduševljenja. Nigerijac Simi koji igra kao sumanut ovog proleća je nastavio nosi Krotone na leđima. Postigao je sjajan gol glavom na centaršut Martele i situacija se okrenula u korist južnjaka.

Tek tada se videlo šta Ćiro Imobile znači Laciju. Njegova zamena Felipe Kaisedo je propustio dve zicer prilike za novo vođstvo, jednom je pogodio prečku... A onda novi šok za Lacio posle sat vremena igre. Očajno je reagovala Lacijeva odbrana posle centaršuta iz slobodnjaka, Strakoša je krenuo pa stao i Čekarini je to iskoristio da dovede Krotone u vođstvo. U tom trenkutku je domaći tim bio iznad linije ispadanja, a stigle su lepe vesti i i da je SPAL primio gol.

Lacio je svim silama krenuo napred u poslednjih  desetak minuta. Ali jedini koji je buspevao da se izbori za šansu i šutroia je bio Sergej Milinković Savić. Pretio je iz svih pozicija i u 84. minutu se maestralno zagradio na petercu  i iz teške pozicije pogodio za remi. Posle toga je imao i šansu za drugi gol i pobedu, ali je Krotone uspeo da se odbrani.

Lacio sada ne sme da izgubi na svom terenu od Intera u poslednjem kolu. Čeka nas dramatičnih 90 minuta na Olimpiku...

Osim borbe za Ligu šampiona, čeka nas i drama u poslednjem kolu u borbi za opstanak. Ko će u Seriju B pored Verone i Beneventa? I dalje imamo pet kandidata... A Krotone je najozbiljniji pošto je golom Milinković Savića ostao bez dva boda. Ima isti broj bodova kao SPAL, ali i slabiji međusobni skor. Pored toga, gostuje Napoliju u poslednjem kolu. 

SPAL je bio na pragu da obezbedi opstanak, vodio u Torinu na poluvremenu, ali su Granate odirgale za čast i preokrenule golovima Belotija i De Silvestrija u drugom poluvremenu - 2:1. Grasijev lukav udarac sa 20 metara je prevario Sirigua u 22. minutu i doveo SPAL na prag opstanka, ali je Torino sačuvao obraz. Beloti je izjednačio u 67. minutu, a onda asistencijeom u 87. minutu za De Silvestrija oteo i bod SPAL-u koji u poslednjem kolu dočekuje Sampdoriju. Tim iz Ferare će gledati ka Napulju jer mu je u poslednjem kolu samo bitno da Krotone ne osvoji ni bod. 

Ali ako i Krotone i SPAL u poslednjem kolu pobede, onda nisu sigurni ni Kjevo, ni Kaljari, ni Udineze. Uprkos današnjim pobedama. Bolonja je potvrdila sumnje da će finiš sezone odigrati bezbrižno i dozvolila je sebi poraz kući od Kjeva - 1:2. Iako je Verdi iz penala doveo Donadonijev tim u vođstvo, usledio je "očekivan" preokret Kjeva u nastavku na krilima dvojice Napolijevih napadača na pozajmicu u Veroni. Đakerini je postigao fenomenalan gol iz voleja, a pobedu je doneo Ingleze posle dubinske lopte Gobija i "neshvatljivo" loše reakcije Bolonjine odbrane. 

Za razliku od Bolonje koja je sevi mogla da dozvoli poraz od Kjeva, Fiorentina to nije smela da uradi protiv Kaljarija, ali je ipak uradila - 0:1. I okončala je san o Ligi Evrope jer joj je jedina šansa da Milan ili Atalanta izgube oba meča do kraja, a da ona slavi na San Siru. Što je malo verovatno... Kaljari je slavio golom Pavoletija i sada ima bod više od Krotonea i SPAl-a. daleko bolja situacija nego pre današnjih mečeva za Sarde... U poslednjem kolu dočekuju Atalantu. 

Udineze se praktično spasao pošto je zabaležio prvu pobedu posle 14 kola tako što je savladao u gostima otpisanu Veronu. Minimalac Zebrama je doneo Antonjin Barak posle 20 minuta igre, pa je Udinezeu sada dovoljan bod u poslednjem kolu protiv Bolonje. Kao i Kjevu protiv Beneventa. 

SERIJA A - 37. KOLO

Subota
Benevento - Đenova 1:0 (0:0)
/Dijabate 87/

Inter - Sasuolo 1:2 (0:1)
/Rafinja 80 - Politano 25, Berardi 72/

Nedelja
Bolonja - Kjevo 1:2 (1:0) 
/Verdi 13 penal - Đakerini 48, Ingleze 60/

Krotone - Lacio 2:2 (1:1)
/Simi 29, Čekarini 61 - Lulić 17 penal, Milinković Savić 84/

Fjorentina - Kaljari 0:1 (0:1)
/Pavoleti 37/

Torino - SPAL 2:1 (0:1)
/Beloti 68, De Silvestri 87 - Grasi 22/

Verona - Udineze 0:1 (0:0)
/Barak 20/
18.00: (2,00) Atalanta (3,45) Milan (3,80)
20.45: (2,30) Roma (3,30) Juventus (3,15)
20.45: (5,60) Sampdorija (4,00) Napoli (1,60)

*** kvote su podložne promenama

 


tagovi

Leonardo PavoletiSenad LulićSimone VerdiAlberto GrasiSergej Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara