"navijači Anderlehta čekaju na dobre vesti"
"navijači Anderlehta čekaju na dobre vesti"

Mamurluk u Briselu: Mitar je želja, ali ide samo u paketu sa igračem pored kojeg nije ni prošao

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.01.18. | 10:38

I koštaće 3.500.000 evra više nego što bi koštao bez Kenija Saifa

navijači Anderlehta čekaju na dobre vestiNavikli smo u Srbiji da čitamo na razne vratolomije koje fudbalski klubovi čine ne bi li sebi obezbedili pojačanja, ali nisu Srbi jedini koji sami sebi umeju da zakomplikuju život tokom prelaznog roka, pa danas čitamo i o velikim problemima Anderlehta ovog januara. Usred njih Aleksandar Mitrović, zbog kojih vam i prenosimo ovaj tekst.

Informacija stiže sa kolega sa uvaženog Niuewsblada, koji nam već neko vreme sufliraju da je aktuelni šampion Belgije ozbiljno rešen da pokuša da Mitrovića vrati u Brisel, barem na šestomesečnu pozajmicu. Njukasl je prvo želeo transfer, čekao neki bogatiji klub, ali kako se to za sada nije desilo otvorila se mogućnost da Anderleht ponovo krene u napad.

Izabrane vesti

Problem  je međutim što Anderleht baš i nije u sjajnoj finansijskoj situaciji. U martu će dobiti novog gazdu, u Belgiji meseci pred primopredaju nisu oni u kojima se troše veliki novci. Zato je odavno odlučeno da se ovog januara neće razbacivati sa parama, već će vrlo štedljivo poslovati.

Pa ipak, neko je morao da se kupi, jer rezultati zaista nisu bili sjajni ove jeseni. Za oko im je zapao Kenet Hasan Saif, 24-godišnji vezista iz Genta. Pravdajući se lošim stanjem na računu Anderleht je ipak ubedio Gent da Saifa pusti samo na pozajmicu, a da na kraju sezone klub iz glavnog grada otkupi njegov ugovor za 3.500.000 evra. Ako igrač zadovolji naravno.

Međutim, nisu ni u Gentu naivni, pa je u ugovor o pozajmici ubačena klauzula za koju nikada nismo čuli. Vrlo lukava klauzula ako smemo da primetimo. Naime, Gent je insistirao na tome da se Anderleht obaveže da će ako ovog januara plati barem 500.000 evra za bilo kog igrača morati da momentalno isplati i tih 3.500.000 evra za Saifa.

Kako bi čak i Mitrovićeva pozajmica značajno prebacila tu granicu od 500.000 evra jasno je i da bi Anderleht odmah morao da isplati i Gent za Saifa. A kako je klupska kasa solidno ispražnjena pitanje je da li će klub iz Brisela moći da finansijski isprati te ambicije.

Od kolega iz Nieuwblada čujemo da još nisu odustali.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Aleksandar MitrovićAnderlehtBelgijaEngleskaEvropaPremijer ligaŽupiler Pro liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara