Marijina osveta: Šarapova skinula krunu Karolini Voznijacki

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.01.19. | 11:23

Aktuelna šampionka ostaje bez titule

Dok je služila kaznu zbog navodnog dopinga Karolina Voznijacki je nije štedela. Štaviše. Čak i kad se Marija Šarapova vratila na teren umela je teniserka iz Danske da je bocne. Kao recimo kada se na Ju-Es Openu 2017. godine požalila zato što ona kao bolje plasirana na WTA listi igra na petom terenu, dok je  centralni rezervisan za “nekog ko se tek vratio posle suspenzije zbog dopingovanja”. Tvrdila je da su teniski vlastodržci previše popustljivi prema Šarapovoj. Danas je Karolina kažnjena za dugačak jezik. Marija Šarapova je u trećem kolu Ausralijan opena izbacila aktuelnu šampionku sa 6:4, 4:6, 6:3 u njihovom prvom sudaru još od 2015. godine.
Znala sam da će biti teško, nisam prošle godine igrala mnogo mečeva, posebno protiv vrhunskih teniserki. Za ovo treniraš”, rekla je Šarapova posle pobede kojom je zakazara duel sa Ešli Barti u četvrtom kolu.

I zaista, Voznijacki je najbolje plasirana teniserka koju je Šarapova savladala još otkako je na pomenutom Ju-Es Openu 2017. savladala Simonu Halep. Tada se mislilo da će ta pobeda biti samo početak njenog velikog povratka nakon 15-mesečne suspenzije, ali ispostavilo se da nekada najbolja teniserka sveta nikako nije uspevala da se vrati na stari nivo. Povrede nisu pomogle. Prošlu takmičarsku sezonu završila je odmah posle ispadanja sa Ju-Es Openu.

Izabrane vesti

Sada situacija izgleda znatno bolje za 31-godišnju Ruskinju.

Australijan Open:

Ešlli Barti – Marija Sakari 7:5, 6:1
Amanda Anisimova – Arina Sabalenka 6:3, 6:2
Aleksandra Sasnovič – Anastasija Pavjučenkova 0:6, 3:6
Marija Šarapova – Karolina Voznijacki 6:4, 6:4, 6:3
Sloen Stivens – Petra Martić 7:6 (6), 7:6 (5)
Petra Kvitova – Belinda Benčić 6:1, 6:4
Danijel Kolins – Karolina Garsija 6:3, 6:2

Kasnije:

Kimberli Birel – Anđelika Kerber



(FOTO: Reuters)


tagovi

Marija ŠarapovaAustralijan openKarolina Voznijacki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara