"Radost Marokanaca"
"Radost Marokanaca"

Marokanci nokautirali Slonove za prvi plasman na Mundijal posle 20 godina! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.11.17. | 20:27

Dirar i Benatija utišali Abiđan koji posle mnogo vremena neće gledati svoje ljubimce u Rusiji sledećeg leta

Radost Marokanaca

Trebalo je da prođe 20 dugih godina pa da se fudbaleri Maroka ponovo nađu na Svetskom prvenstvu u fudbalu. Prethodni put tim sa Nuredinom Najbetom i Mustafom Hadžijem ispao je u grupnoj fazi u Francuskoj 1998. godine, a ovaj put sa nekoliko talenotvanih fudbalera probaće Marokanci da nadmaše taj uspeh i domognu se druge faze.

Izabrane vesti

Kvalifikacije u Africi su teške, samo jedan tim iz svake grupe prolazi dalje, a kroz sito i rešeto uspešno su prošli izabranici francuskog trenera Ervea Renara, koji su trijumfovali večeras na terenu direktnog protivnika Obale Slonovače i pobedom od 2:0 osvojili prvo mesto u grupi C.

Sjajno su Marokanci kaznili favorizovanog rivala. Srećno su došli do prednosti nakon što je lopta posle pokušaja centaršuta Nabila Dirara pala sama u mrežu u 25. minutu, a samo koji trenutak kasnije tačku na plasman na Mundijal u Rusiju stavio je kapiten Medi Benatija posle kornera.

 

Marokanci su iskusno sačuvali stečenu prednost, nisu dozvolili fudbalerima domaće selekcije da im ugroze trijumf, a poraz Obale Slonovače značio je i prekid lepe tradicije od tri vezana učešća na svetskim prvenstvima za ovu selekciju.

Ništa večeras nije išlo od noge Zahi, Dumbiji i Žervinju, udarnom triju u napadu Slonova, pa su mogli na kraju samo da čestitaju Marokancima na plasmanu u Rusiju. Takođe, debakl u kvalifikacijama trebalo bi da košta posla i selektora Obale Slonovače Belgijanca Marka Vilmotsa koji nije ispunio očekivanja.

Iznenađnje se nije desilo u grupi A gde je Tunis remizirao bez golova sa Libijom i obezbedio plasman na Svetsko prvenstvo. Demokratska Republika Kongo je pobedila Gvineju sa 3:1, ali se čudo ipak nije dogodilo u Tunisu koji ide na Mundijal posle 12 godina i nastupa u Nemačkoj 2006. 

Ovim je ujedno i stavljena tačka na afričke kvalifikacije, pošto je kompletirana lista selekcija sa Crnog kontinenta koji će se naći među 32 najbolje reprezentacije sveta na žrebu u Moskvi 1. decembra. Iz Afrike će na Svetskom prvenstvu igrati pet reprezentacija: Tunis, Nigerija, Maroko, Senegal i Egipat.

AFRIČKE KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO

GRUPA A

Subota
Tunis - Libija 0:0

DR Kongo - Gvineja 3:1 (0:0)
/Sidibe 61. autogol, Bolingi 90+2, Kebano 90+3 - Keita Žunior 71/

GRUPA B

Petak
Alžir - Nigerija 1:1 (0:0)
/Braimi 88 - Ogu 63/

Subota
Zambija - Kamerun 2:2 (1:1)
/Daka 26, Mvila 64 - Zambo 31, Banana 90/

GRUPA C

Subota
Gabon - Mali 0:0

Obala Slonovače - Maroko 0:2 (0:2)
/Dirar 25, Benatija 30/

(FOTO: Screenshot)

 


tagovi

Marokomeđunarodni fudbalreprezentativni fudbalRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara