Maslovar odveo Piroćancima trenera usred sezone, Novi Pazar igra kao za Ligu Evrope

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.10.19. | 10:15

Zemun i Dinamo iz Vranje prošle sezone igrali Superligu, a danas se sastaju u okviru 13. runde Prve lige Srbije

Vanredno, ali i nepotpuno 13. kolo Prve lige Srbije na programu je danas. Lider Grafičar i Teleoptik imaju obaveze u okviru kupa Srbije, pa su njihovi susreti sa Radničkim iz Kragujevca, odnosno Trajalom odloženi za dve sedmice. Ipak, uzbuđenja neće manjkati.

Zanimljivo će biti u Pirotu, gde je uoči duela sa Kabelom Radnički ostao bez kormilara. Marko Vidojević, jedan od najuspešnijih trenera u novijoj istoriji Belih, neplanirano je digao sidro i prihvatio poziv Nenada Maslovara, nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde, koji je trenutno prvi čovek crnogorskog prvoligaša Grblja. Kraj aut linije jednog od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg toka sezone stajaće pomoćni trener Milan Ćirić, koga čeka rival koji nije primio gol na šest od proteklih devet ligaških mečeva. Pritom, novosadski sastav je bez poraza na deset od minulih 11 mečeva, ali Piroćanci imaju aduta u drugom strelcu lige Dimitriju Pobuliću i domaćem terenu koji u dosadašnjih pet duela niko nije osvojio.

Izabrane vesti

Interesantan dvoboj biće u Gornjoj varoši između Zemuna i Dinama iz Vranja. Prošle sezone ovi rivali vojevali su superligaški boj, a sada ih očekuje prvi ovosezonski dvoboj u PLS. I dočekuju ga u različitom raspoloženju i u na različitim stranama tabele. Zemun je razočarao posle sasvim solidnog starta, nanizao je četiri poraza i nalazi se na pretposlednjem mestu, dok je Dinamo četvrtoplasiran sa tri boda manje od lidera. Vranjanci na megdan Zemuncima stižu oslabljeni, pa trener Radmilo Jovanović zbog parnih kartona neće moći da računa na Nedeljkovića, Jaćimovića i Onimisija, dok je Jovanović povređen.

Novi Pazar je, uz Grafičar, jedini tim u ligi koji je nepogrešiv na svom stadionu ove sezone, pa je pred Bačkom veoma težak izazov. Trener domaćih Darko Tešović rekao je da je predstojeći rival OFK Bačka najteži protivnik, a da njegovi igrači zalaganjem, htenjem i voljom ne smeju da razočaraju domaću publiku u meču 13. kola Prve lige Srbije.
"Serija dobrih rezultata mi ništa ne znači, želim da stalno osvajamo bodove. Igrači jedva čekaju utakmicu. Shvatili su moju filozofiju da samo radom, treniranjem i igrom mogu do cilja, odnosno pozicije u gornjem delu tabele. Ne smemo da naredni susret doživimo kao unapred odigran, nego kao 90 kvalifikacionih minuta za Ligu Evrope", rekao je Tešović, a prenosi RTV Novi Pazar.

SRBIJA 2 - 13. KOLO

Sreda
15.00: (3,80) Budućnost Dobanovci (3,05) Metalac (2,05)
15.00: (1,95) Žarkovo (3,30) Smederevo (3,80)
15.00: (2,00) Radnički Pirot (3,05) Kabel (4,00)
15.00: (2,40) Zemun (2,80) Dinamo Vranje (3,25)
17.30: (1,40) Novi Pazar (4,10) Bačka (8,00)
18.00: (1,75) Kolubara (3,40) Sinđelić (4,70)

23.10.
Grafičar - Radnički Kragujevac
Trajal - Zlatibor

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara