""
""

Matip pauzira mesec dana?

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.12.16. | 23:50

Kamerunac u ozbiljnom sukobu sa nacionalnim Savezom zbog kojeg bi mogao na led u januaru

Štoper Liverpula Žoel Matip nalazi se u grupi od sedam kamerunskih fudbalera koji bi mogli da budu suspendovani u svojim klubovima ukoliko se ne pojave na Kupu afričkih nacija u Gabonu sledećeg meseca.

Izabrane vesti

Defanzivac Crvenih, koji je rođen u Nemačkoj, nije nastupao za Kamerun još od Svetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine kada je zamolio čelnike nacionalog saveza da ga ne zovu više jer je imao "loša iskustva” sa stručnim štabom.

Pored Matipa, ostali igrači koji ne žele da igraju za Kamerun na KAN su Andre Onana (Ajaks), Gaj Asembe (Nansi), Alan Njom (VBA), Maksim Punđe (Bordo), Andre-Frank Zambo (Marselj) i Ibrahim Amadu (Lil),
“Ovi fudbaleri su profesionalni interes stavili ispred reprezentativnog, pa FS Kamerona ima svako pravo da ih prijavi FIFA i zatraži da budu suspendovani kako je propisano pravilima”, istakao je selektor Kameruna Ugo Bros

Pomenuta sedmorica ranije su uvršteni na provizorni spisak od 35 fudbalera koji konkurišu za KAN, na kojem će Kamerunci igrati u grupi sa domaćinom Gabonom, Burkinom Fasom i Gvinejom Bisau. 

Belgijanac Bros je već dva puta pokušao da ubedi Matipa da se vrati u nacionalni tim, a prema važećim propisima može od FIFA da zatraži da mu zabrani da nastupa za Liverpul tokom trajanja Kupa afričkih nacija, ukoliko se ne odazove pozivu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaKup afričkih nacijaLiverpulPremijer ligareprezentacija KamerunaŽoel Matip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara