""
""

“Meaca“ ostala zaleđena! Inzagijeva rimska legija pogubila Inter (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.01.17. | 22:40

Lacio trijumfom od 2:1 kao gost obezbedio prolaz u polufinale Kupa Italije

Perfektni niz Intera od devet vezanih pobeda doživeo je večeras slom i to u najnezgodnijem trenutku, u četvrtfinalu Kupa Italije. Lacio je iznenadio Neroauzere noakutirao ih na “Đuzepe Meaci” sa 2:1 (1:1) i izborio plasman u polufinale gde će se sa pobednikom sutrašnjeg okršaja između Rome i Ćezene boriti za plasman u veliko finale.

Izabrane vesti

Iako se očekivalo da Inter večeras nastupi u kombinovanom sastavu, jer ga za vikend očekuje veliki derbi sa Juventusom, Stefano Pioli je izveo vrlo jak sastav. Falio je samo kapiten Mauro Ikardi, ali kako je Lacio igrao kao dopingovan, teško da bi im Argentinac pomogao večeras i da je bio u timu od početka.

Lacio je bio iznenađujuće snažan, malo ko se nadao da je Simone Inzagi sposoban da podigne ekipu posle šokatnog poraza od Kjeva u subotu uveče, ali je zaista rimski klub bio mnogo bolji. Briljirao je Felipe Anderson koji je majstorski doveo Nebeskoplave u vođstvo u 20. minutu, samo nekoliko minuta nakon što je Kondogbija pogodio stativu, a neshvatljivo je kako gosti nisu na poluvreme otišli sa dva gola prednosti posle sjajnih prilika koje su promašili Imobile i Anderson. Posebno se obrukao Brazilac kojem je Handanović odbranio šut u situaciji jedan na jedan.

Inter je na momente pretio, ali sem pokušaja Brozovića ništa konkretno nisu uradili. U nastavku je Pioli odmah na teren poslao Ikardija, ali je opet Lacio bio taj koji je promašivao neverovatne prilike. Parolo se svojski obrukao početkom drugog poluvremena kada je sa nekoliko metara preacio gol, ali je sve bilo odlučeno u 55. kada je Miranda oborio Imobilea. Možda je Brazilac prestrogo isključen, ali to nije dotaklo Lukasa Bilju koji je mjastorski izveo penal o povećao na 2:0.

Ali, umesto da gosti mirno privedu kraju ovaj meč, sa igračem više ipak su počeli da brljaju. Situacija se zakomplikovala kada je Stefan Radu isključen u 77. minutu, a mreža Lacija se zatresla u 84. minutu posle lepog šuta Marcela Brozovića. Ipak, bilo je to sve od Intera na ovom meču. Lacio se znalački odbranio pa je rimski tim zasluženo prošao u polufinale. Jedini problem je što tamo, bar u prvom meču neće da računa na Radua koji je isključen, kao i na Patrika i Lulića koji su dobili žute kartone, što je lepa vest za Romu.

Mladi srpski reprezentativac Sergej Milinković Savić ušao je u igru sa klupe u poslednjih petnaestak minuta, ali nije ostavio veći trag jer je više učestvovao u odbrani gola nego u napadačkim akcijama.

(FOTO: Action Images)   


tagovi

InterItalijaKup ItalijeLacioLukas BiljaSergej Milinković SavićSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara