""
""

Mertens i Šadli vode Belgiju ka Rusiji! Remi u Zenici kao šlag na torti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.06.17. | 23:13

Grčka s minimalnim šansama da dođe na vrh tabele

Iz Talina se vidi put do Moskve za reprezentaciju Belgije! Puleni Roberta Martineza lako su savladali Estoniju rezultatom 2:0 i tako iskoristila remi Bosne i Hercegovine sa Grčkom u Zenici, čime su otišli na velika četiri boda više, četiri kola pre kraja kvalifikacija.

Izabrane vesti

Podvig Đavola u Talinu najavio je Dris Mertens posle teledirigovanog centaršuta Kevina de Brujnea i velikog propusta kompletne odbrane Estonije. Gde je golgeteru Napolija bilo potrebno samo da ispruži nogu i usmeri loptu na pravu stranu.

Na drugi gol Belgija je čekala jako dugo. Odnosno, na tankom ledu držala je svoje navijače praktično sve do finiša utakmice, kada je Naser Šadli rešio sve dileme. A ulogu asistenta ponovo je imao De Brujne, koji je bio na vrhuncu zadatka.

Belgiji je posao olakšao Artjom Dimitrijev, koji je u 44. minutu nesmotreno, sa dve noge, startovao na Maruana Felainija, zbog čega je zaradio direktan crveni karton. To je domaćina nateralo da se povuče i brani praktično celu utakmicu.

Kao šlag na tortu Belgiji je stigla vest iz Zenice, gde su Bosna i Hercegovina i Grčka odigrali meč bez golova. Helenima je to bio treći uzastopni remi, koji će ih sada ozbiljno udaljiti od prvog mesta i uopšte borbe za vrh do kraja.

Bosna i Hercegovina je, sa druge strane, ostala u igri za drugu poziciju i mesto u baražu, jer i dalje ima samo bod zaostatka za Grčkom. 

TABELA, GRUPA H: Belgija 16, Grčka 12, BiH 11, Kipar 7, Estonija 4, Gibraltar 0. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Dris Mertenskvalifikacije za Mundijal 2018Fudbalska reprezentacija Belgijereprezentacija Bosne i Hercegovinereprezentacija Grčkereprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara