""
""

Meseci bola za Policajce su prošlost - Hil ubio Seltikovu seriju smrti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.03.17. | 14:53

Zeleni zaustavljeni posle 22 uzastopna trijumfa u Premijer ligi u sjajnom Old Firmu - 1:1

Konačno radost za Glazgov Rendžers, pa makar to bio i bod!

Izabrane vesti

Iz četvrtog pokušaja ove sezone Policajci su uspeli da neporaženi izađu iz okršaja sa najdominantnijim timom u Škotskoj i mrskim gradskim rivalom Seltikom (1:1), a za to je najzaslužniji defanzivac Klint Hil.

Igrao se 87. minut, očajni gosti išli su u napade, a posle udarca Emersona Hindmana i odbrane golmana Gordona, lopta je pala pred iskusnog Hila, koji ju je samo ćušnuo u mrežu.

Bio je to veliki trenutak slavlja za oko 5.000 gostujućih navijača koji su se radovali kao mala deca sa svojim igračima jer su prvi put u sezoni uspeli da odole timu koji je do ovog kola bio u nestvarnoj seriji od 22 uzastopne pobede.

Možda će Seltik žaliti zbog ovog remija, jer je dugo čuvao gol prednosti, a za radost 55.000 domaćih gledalaca pobrinuo se Stjuart Armstrong koji je u 35. minutu maestralnim udarcem sa nekih 17 metara matirao golmana gostiju Foderingema.

 

Odličan fudbal gledali smo na Seltik Parku, bez obzira što ovo nije bio preterano efikasan meč, a za to su krivi isključivo golmani.

Krejg Gordon na jednoj i Endi Foderingem na drugoj strani, imali su nekoliko fantastičnih odbrana kojima su izludeli napadače protivničkog tima. Golman domaćih iskazao se u 71. minutu kada je maestralno zaustavio šut napadača Rendžersa Veghorna sa nekoliko metara, dok je na drugoj strani golman Policajaca stvarno majstorski zaustavio nekoliko pokušaja Armstronga, Dembelea i rezerviste Grifitsa.

Dosta duela na sredini terena, prepucavanja navijača na tribinama, pravi verski rat u kojem je menadžer Policajaca Grejem Murti podvalio Brendanu Rodžersu i izbio mu dva boda u finišu.

Ovaj remi zaustavio je Seltikovu seriju smrti od 22 vezane pobede u Premijer ligi Škotske, ali neće uticati na činjenicu da titula i ove godine ostaje u Glazgovu jer Zeleni imaju 25 bodova u odnosu na prvog pratioca Aberdin.

Za Rendžerse je ovaj remi melem na rane zarađene u derbijima ove sezone jer su u sva tri prethodna navrata poraženi od mrskog rivala, pa su danas svojim navijačima ipak ulepšali dan bez obzira što nisu slavili.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Glazgov RendžersGlazgov Seltikmeđunarodni fudbalOld FirmRendžersSeltikŠkotska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara