"Milan Mačvan ponovo na očekivanom nivou"
"Milan Mačvan ponovo na očekivanom nivou"

Metalac daleko od dostojnog protivnika šampionu - Parni valjak pregazio Valjevce!

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.06.15. | 21:35

Crno-beli poveli sa 1:0 u polufinalnoj seriji Superlige

Milan Mačvan ponovo na očekivanom nivou

Ako se po jutru dan poznaje, Partizan će se prošetati pored Metalca do još jednog finala šampionata Srbije, gde će imati priliku da u prebogatu riznicu trofeja doda i 22. trofej državnog prvaka, 14. uzastopni, čime bi se nastavila neverovatna serija. Puleni Duška Vujoševića napravili su prvi veliki korak ka ostvarenju zacrtanog cilja, pošto su u prvom meču polufinala plej-ofa Valjevcima očitali lekciju i poslali ih kući pognute glave - 86:66 (31:20, 15:8, 22:15, 18:23).

Izabrane vesti

Beograđani su bili desetkovani neigranjem Eda Murića, za kojeg je najverovatnije sezona završena, ali se u tim vratio kapiten Dragan Milosavljević, što se odmah osetilo na parketu, pa je pitanje pobednika rešeno brže nego što je trajalo zagrevanje košarkaša dva tima. Tek tokom prvih pet minuta utakmice Metalac je uspeo da bude ravnopravan takmac Parnom valjku. Tačnije, sve do rezultata 12:10, kada su crno-beli zaigrali daleko ozbiljnije, ubrzali ritam igre, podigli radnu temperaturu i u nekoliko brzih serija „ispresecali“ protivnika. Valjak je igrao i odličnu odbranu, što je uslovilo da protivnik ne dođe do lakih poena, a drugu četvrtinu završio je sa svega osam poena.

Partizan je u svim statističkim parametrima bio daleko ispred sastava koji sa klupe predvodi Vladimir Đokić, a predvođeni vrlo raspoloženim Milanom Mačvanom domaćin je u jednom trenutku imao i 29 poena prednosti (68:39). Dobru partiju iza sebe ima i Mihajlo Andrić, koji je namestio nišanske sprave, pogodio pet trojki iz osam pokušaja i na kraju ubacio 19 koševa. Mačvan Nikola Milutinov ubacili su 16 poena, s tim što je krilni centar uhvatio osam, a prvi centar Partizana deset lopti. Saša Pavlović ubacio je 11 poena. Interesantno, u domaćem timu svi igrači upisali su se u listu strelaca.

Imaće trener Đokić šta da zameri svojim pulenima, pošto su gosti do 33. minuta imali tek četiri strelca, uz katastrofalne procente šuta iz igre. Na kraju najefikasniji bio je Nikola Malešević sa 19 poena i osam uhvaćenih lopti. Njega je ispratio Majstorović sa deset koševa, koje je ubacio u trenucima kada je već sve bilo gotovo, a Malešević se na kraju požalio na povredu skočnog zgloba.

Sledeći suster igra se već u utorak od 20 časova u Valjevu.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK PartizanNikola MilutinovNikola MaleševićMilan MačvanKošarkaška SuperligaKK MetalacDragan Milosavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara