"Mihajlović i Mančini"
"Mihajlović i Mančini"

Mihajlovićeva opklada Mančiniju: Pobednik derbija daje novac za pomoć imigrantima, gledao sam patnju u njihovim očima

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.09.15. | 10:54

Zanimljiva uvertira pred okršaj Milana i Intera

Mihajlović i MančiniDobri prijatelji iz vremena u dresu Neroazura u nedelju će na 90 minuta biti ljuti protivnici. Roberto Mančini i Siniša Mihajlović povešće Inter i Milan do, nadaju se u oba tima, pobede u Derbiju dela Madonina, a nekadašnji srpski selektor se potrudio da uvertiru meča začini jednom zanimljivom opkladom.
"Pobednik derbija daje donaciju za pomoć imigrantima", poručio je Mihajlović starom poznaniku u otvorenom pismu objavljenom u današnjoj Gazeti delo Sport.

Koliku bi sumu trebalo da uplati srećni dobitnik Mihajlović nije precizirao. Humanitarnu organizaciju koja će obradovati unesrećene izbeglice treneri gradskih rivala izabraće zajedno. U slučaju da se meč završi bez pobednika obojica će morati da plate.

Izabrane vesti

Pod uslovom naravno da Mančini prihvati izazov. Mihajlović je zagrejan. Uostalom...
"Ta drama već godinama postoji u svetu, ali poslednjih dana je izraženija: Izbeglice. Muškarci, žene, deca, očajni ljudi koji beže od rata, genocida, gladi i siromaštva. To je problem koji je meni posebno blizak srcu, jer sam ih i sam gledao svojim očima i iskustio sve to u mojoj zemlji kada je građanski rat podelio bivšu Jugoslaviju. Čak su i moji roditelji i prijatelji bili izbeglice koje su bežale od rata. Imali su sreće da u toj tragediji imaju sina ili prijatelja koji je mogao da im pomogne, da ih primi", prisetio se Mihajlović tragedija na prostoru Balkana 90-ih godina prošlog veka.
"Nikada nisam video toliko ljudi. Ne sećam se ni imena, ali se vrlo dobro sećam patnje u njihovim očima. Te oči su govorile više od 1.000 reči. Znam koliko je teško početi novi život sa 50 ili više godina. Ne želim da govorim o politici, da otvaram debate... Ali mislim da bi mi, koji imamo sreću da živimo privilegovanim životom, trebalo da pomognemo onima koji nisu imali tu sreću".

(FOTO: Action Images)


tagovi

Siniša MihajlovićSerija ARoberto ManćiniMilanItalijaInterEvropaderbi dela Madonina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara