""
""

Mihin Milan ne može ni protiv najgorih, navijači traže ostavku! Makarone jači od Lazanje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.12.15. | 16:54

Nastavlja se tužna sezona slavnog kluba, Big Mek držao časove fudbala, kontroverze u Bergamu

Nema spasa Milanu… Bar sa ovakvom igrom, ovakvim igračima i Sinišom Mihajlovićem. Serija “lakših utakmica” (Karpi, Verona, Frozinone, Bolonja) se pretvara u pakao za Rosonere. Od planirane žetve bodova i najavljenog zaleta ka vrhu nema ništa. Milan tone, sada je pao na deveto mesto, a svojim navijačima je servirao još jednu gorku pilulu i još jedan razlog da i ovako mizerna poseta na San Siru padne za nekoliko hiljada gledalaca uoči sledećeg meča. Posle razočaravjućeg remija sa Karpijem u prethodnom kolu, bod sa San Sira je danas odnela Verona - 1:1. Fenjeraš koji je u dosadašnjih 15 kola osvojio samo šest bodova.

Izabrane vesti

Svestan da je pod velikim pritiskom i da mu otkaz visi iznad glave, Mihajlović je bacio sve karte u napad i posle dva meseca i one katastrofe protiv Napolija konačno zaigrao sa Bakom i Adrijanom u špicu i Nijangom i Bonaventurom kao podrškom sa strane. Najofanzivniji mogući Milan. Ali šta to vredi kada Milan jednostavno nema igru. Dva puta su Rosoneri u prvom poluvremenu zatresli mrežu, ali oba puta iz ofsajd pozicije, pa su na veliki odmor otišli sa rezultatom 0:0 i olujom zvižduka sa tribina. Prethodno je i Bonaventura promašio zivcer.

Početak drugog poluvremena je bio daleko zanimljiviji. Po jedna dobra šansa na obe strane i konačno gol Milana u 52. minutu. Baka je ovoga puta za dlaku izbegao ofsajd. Lopta mu se odbila od Adrijana, a Kolumbijac je napokon posle četiri utakmice pronašao put do mreže. Ali već posle pet minuta - šok za domaći tim! De Jong je bespotrebno rušio Greka u stopostotnoj šansi. Napravio je penal, ali je i prestrogo isključen. Luka Toni je bio neumoljiv sa bele tačke za izjednačenje.

Pokušao je Milan svim silama da dođe do novog vođstva. Čak je bolje igrao sa igračem manje i stvorio veći broj prilika, ali Verona se odbranila. Adrijano, Bertolaći i Bonaventura se ispromašivali i gosti su odneli bod. Siniša Mihajlović je posle meča bio na meti prozivki i zvižduka sa tribina. Navijači traže odlazak srpskog stručnjaka, Berluskoni je na potezu…

Iako je uzeo bod tužnom Milanu u prethodnom kolu, Karpi je danas po ko zna koji put ove sezone dokazao da nije materijal za Seriju A. Debitant je pretrpeo još jedan ubedljiv poraz. Empoli je vezao treću uzastopnu pobedu u Seriji A pošto je počistio Karpi sa 3:0. Meč je najavljivan kao duel dvojice golgetera zanimljivih gastronomskih prezimena: Makarone (Empoli) vs Lazanja (Karpi). Na terenu je ipak postojao samo jedan - Makarone! Popularni Big Mek je održao besplatan čas fudbala nejakim gostima. Za 15 minuta u drugom poluvremenu je postigao dva lepa gola i upisao genijalnu asistenciju Rikardu Saponari.

Da je ovo bio dan za klubove iz Verone, govori i pobeda Kjeva nad Atalantom - 1:0. Meč je obeležio kontroverzan detalj iz 66. minuta kada je gostujući fudbaler Čerubin isključen zbog “materacijevskog” udaranja glavom Paloskija, ali se čini da je crvenom kartonu više kumovala dobra gluma nekadašnjeg Milanovog deteta. Čerubin je tom prilikom skrivio i penal, ali je Sportijelo majstorski odbranio šut Paloskija sa bele tačke i tako donekle zadovoljio pravdu. Ipak, Atalanta nije izdržala i ubrzo je kapitulirala. Međorinijevo fanatično požrtvovanje je golom za pobedu nagradio Valter Birsa

SERIJA A – 16. kolo

Subota
Đenova – Bolonja 0:1 (0:0)
/Rosentini 90+2/

Palermo – Frozinone 4:1 (2:1)
/Goldaniga 5, Vaskez 17, Trajkovski 60, Đilardino 86/

18.00 Sasuolo – Torino (odloženo)

Udineze – Inter 0:4 (0:2)
/Ikardi 23, 84, Jovetić 31, Brozović 86/

Nedelja
Milan – Verona 1:1 (0:0)
/Baka 52 - Toni 57 penal/

Kjevo – Atalanta 1:0 (0:0)
/Birsa 76/

Empoli – Karpi 3:0 (0:0)
/Makarone 46, 61, Saponara 51/
18.00 Napoli – Roma
20.45 Juventus – Fiorentina

Ponedeljak
20.45 Lacio – Sampdorija


tagovi

VeronaSiniša MihajlovićSerija AMilanMasimo MakaroneLuka ToniKjevoKarlos BakaItalijaFrozinoneEvropaEmpoliAtalanta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara