""
""

Mijatović, Raul, Jero, Hento, Amansio... Legende Reala čekaju krunisanje Kralja!

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.05.14. | 13:23

"Čak 12 godina smo bez trofeja, to je zaista jako mnogo vremena. Čini mi se da smo svaku od tih 12 godina počinjali pričom o finalu, ali sve do sada čekali smo na ovaj momenat", rekao je Peđa Mijatović

Dok ceo Madrid, ali i Evropa s ogromnim nestrpljenjem iščekuju finalnu utakmicu Lige šampiona i susret Atletika i Reala, mediji već uveliko vagaju ko bi mogao da postane šampion. Da li će Jorgandžije po prvi put uzeti ušati trofej u ruke ili će Kraljevići uzeti čuvenu Desimu, o kojoj se toliko priča u poslednje vreme.

Kako bi sebi lakše trasirali put ka desetom trofeju šampiona Starog kontinenta, uprava Reala je u "pomoć" pozvala legende kluba, koje su podizale "ušatog" i učestvovale u stvaranju istorije.

Izabrane vesti

Među zvanicama na stadionu Luž u Lisabonu naći će se i Predrag Mijatović, Raul Gonzalez, Fernando Jero, Pako Hento i Amansio Amaro.
"
Igrači znaju šta im je činiti. Poslednja utakmica u sezoni, sve misli i svi snovi usmereni su upravo na ovaj meč. Da vam kažem, 12 godina je jako dug period bez finala, a kamoli bez titule. Mislim da svi znaju koliko je ovaj pehar važan za klub", rekao je Raul, koji je sa Kraljevskim klubom čak tri puta bio šampion Evrope (1998, 2000. i 2002. godine).

Još jedan bivši kapiten, Fernando Jero, koji je takođe kao i Raul učestvovao u osvajanju poslednja tri pehara istakao je da su igrači jako motivisani i da sa dosta entuzijazma ulaze u meč sa Atletikom.
"Osećaj koji svi mi nosimo u sebi je pozitivan, odnosno bolje je reći savršen pred najvažniji meč sezone. Finale Lige šampiona je nešto što je klub tražio godinama unazad. To je bio prioritet, a sada se nadamo da ćemo otići i korak dalje, koji je sada i najvažniji za nas", rekao je poslednji kapiten Reala koji je podigao pehar i dodao:
"Real će sigurno jurišati napred, jer je gladan uspeha i trofeja".

Robert Jarni, Davor Šuker i Peđa Mijatović sa peharom Interkontinentalnog kupaPeđa Mijatović je kao igrač svim navijačima ostao u lepom sećanju, s obzirom da je njegov pogodak protiv Juventusa doneo klubu sedmu titulu šampiona Evrope.
"Čak 12 godina smo bez trofeja, to je zaista jako mnogo vremena. Čini mi se da smo svaku od tih 12 godina počinjali pričom o finalu, ali sve do sada čekali smo na ovaj momenat. Razgovarao sam sa momcima i oni znaju da imaju našu punu podršku, kao i kompletnog stručnog štaba i navijača. Mislim da ovi igrači imaju ogromnu šansu da ispišu jedne od najlepših stranica klupske istorije", kaže Mijatović, koji je otkrio da mu je Ronaldo rekao da se odlično oseća i da će biti u top formi za finale. 

Legendarni Fransisko Pako Hento, osvajač šest titula prvaka Evrope (1956-1960, 1965-1966) ističe da je najbitnije da igrači u ovom trenutku pokažu karakter.
"Ekipa je igrala vrlo dobro tokom cele sezone i siguran sam da će biti prvaci, jer su veliki borci. Svi znamo koliki je ulog u finalu Lige šampiona, a ja znam da ćemo ga mi osvojiti. Ako budu igrali kao protiv Bajerna, s ogromnom željom i zajedništvom, uzećemo pehar lagano", zaključio je Hento.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaReal MadridRaulPredrag MijatovićPako HentoLiga šampionaFernando JeroEvropaAmansio Amaro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara