Milan digao ruke od Bakajoka

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.10.18. | 13:34

Tek je prošlo 108 dana otkako je tu

Dolazak Tjemuea Bakajoka u Milan posle razočaravajuće sezone u Čelsiju trebalo je da posluži kao terapija oporavka, gde bi profitirale sve tri strane. Umesto toga, Milan bi vrlo lako mogao da spakuje Bakajoka u prvi januarski avion i vrati ga u London daleko pre isteka pozajmice.

Rimski dnevnik Korijere delo Sport tvrdi da su u Milanu već digli ruke od momka koji je predstavljao jedan od sinonima Monakove šampionske sezone. Takav rasplet indirektno je najavio Đenaro Gatuzo pre samo nekoliko dana kada je govorio upravo o Bakajoku i činjenici da mu nije pomogao da se navikne na prilike italijanskog fudbala i da Francuza ne vidi kao igrača dovoljno kadrog za stil koji se gaji u Italiji i Milanu.

Izabrane vesti

Samo nekoliko dana kasnije, sve su šanse da će Bakajoko biti odstranjen i vraćen tamo odakle je doveden. Ove sezone odigrao je samo šest utakmica, odnosno 262 minuta, od čega samo 82 kroz četiri ligaška meča u Italiji. Od njegovog transfera u Milan prošlo je, računajući i danas, tek 108 dana...

A, šta će onda biti u Čelsiju? Za Bakajoka definitivno neće biti mesta u sastavu, pogotovo jer Ngolo Kante, Žoržinjo, Mateo Kovačić i Sesk Fabregas pokrivaju jedan drugog gotovo bez greške, a u rotaciji su još i Dani Drinkvoter i Ruben Loftus Čik. S druge strane, apsolutno niko neće biti voljan da isplati Čelsiju ni polovinu uloženog novca leta prošle godine (40.000.000 evra), pa je tako klub sa Stamford Bridža praktično u ćorsokaku. Nova pozajmica od zime, ili transfer na Daleki istok jedino bi imali smisla...

Neverovatno sada zvuči, ali pre samo godinu i po dana za Bakajoka su se otimali najjači evropski klubovi... A Čelsi ga je doveo kao zamenu za Nemanju Matića.

Foto: Shutterstock


tagovi

Tjemue Bakajoko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara