""
""

Milan dobija infuziju od 80.000.000 evra, Montela izdiktirao tri želje za januar

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.10.16. | 14:19

Rosoneri će pokušati da u zimskom prelaznom roku sa tri prava pojačanja naprave iskorak

Milan je u Đenovi brutalno spušten na zemlju posle euforije koja je zavladala nakon pobede protiv Juventusa. I jedan i drugi meč su pokazali pravo Milanovo lice. Protiv Juventusa se video sav talenat u mladoj ekipi Rosonera, protiv Đenove su na površinu isplivali neiskustvo tog istog tima i neuigranost.

Izabrane vesti

Vinčenco Montela je za kratak period ipak uspeo da izvuče dosta od ekipe kojoj niko nije predviđao da će se u desetom kolu boriti za vrh tabele, a Milan je u Đenovi mogao da eventualnom pobedom prenoći kao lider.

Montela je napravio bazu iz koje može da se rodi tim koji bi vratio Milan u vrh, ali zasad je to baza i ništa više. Tu bazu čine Donaruma, Romanjoli, De Šiljo, Bonaventura, Nijang, Suso, Baka... Ali Milan i dalje ima mnogo rupa u igri i pozicija koje treba kvalitetnije popuniti.

S obzirom da se ukazala šansa da ovaj tim podigne Milan makar jednu stepenicu iznad onog što su Rosoneri imali sa Inzagijem, Sedorfom ili Mihajlovićem, u klubu razmišljaju da ga dodatno osnaže i u nekom foto-finišu prestignu jače od sebe u borbi za mesto koji vodi u Ligu šampiona, jer o "skudetu" niko ne razmišlja.

S obzirom da se u januaru najavaljuje konačna dokapitalizacija kineskog konzorcijuma i prelazak kluba u njihvo vlasništvo, to će značiti i više novca za pojačanja. A Milan je prošlog leta baš kuburio s parama u prelaznom roku i Galijani je uspeo da od ni od čega napravi nešto.

Italijanski mediji najavljuju da će kineski vlasnici u januaru upumpati infuziju od 80.000.000 evra za pojačanja, kako bi Montela i tim dobili kvalitetan vetar u leđa za drugi deo sezone. Mladi stručnjak već ima jasan plan koja pojačanja su mu neophodna u januaru, da bi Milan bio konkuretniji u nastavku sezone i da bi se dokopao plasman među tri najbolja tima.

Montela želi štopera, veznog fudbalera i napadača. Za mesto štopera i dalje je aktuelna stara želja Mateo Musakio iz Viljareala. On je letos bio velika Galijanijeva želja, ali Rosoneri nisu imali dovoljno novca. U januaru bi to moglo da se promeni i Romanjoli bi konačno dobio kvalitetnog partnera u štoperskom tandemu i Milanova odbrana ne bi više strepila PaletinihZapatinih od kikseva ili neiskustva novajlije Gomeza.

Druga Montelina želja je pojačanje u srcu veznog reda. Pogotovo što je ostao bez Montoliva. Njegova želja je Milan Badelj iz Fjorentine kojeg je trenirao u Firenci i koji je prirodna zamena za Montoliva. Ali u klubu kuju veće planove i imaju atraktivnije rešenje kojem se Montela na početku opirao, ali je na kraju prihvatio - Sesk Fabergas.

Poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka Milan je hteo da pozajmi Seska od Čelsija, ali taj posao nije završen. Španac je izbio mesto startera kod Kontea, pogotovo će biti višak u novoj 3-4-3 formaciji i za njega je najbolje da promeni klub. A Milanu je potreban igrač njegovog kalibra i tamo bi Španac mogao opet da oživi karijeru.

Montela traži i pojačanje u napadu. I opet je aktivirana letnja želja. Leonardo Pavoleti iz Đenove je golgeter kojeg bi mnogi klubovi rado videli u svom dresu, među kojima je i Napoli. „Pavogol“ košta oko 20.000.000 evra, a dobri odnosi Milana i Đenove bi mogli Rosonere da  stave u pol-poziciju. Karlos Baka je odličan, ali ne može sam da izgura celu sezonu na leđima. Lapadula se nije pokazao za nešto više od džokera s klupe, a dolazak Pavoletija bi značio i odlazak Luiza Adrijana kojeg Montela retko koristi iako je Brazilac jedna od najplaćenijih igrača u timu.

To su trenutni Milanovi planovi. Izvesno je da novac stiže s Kinezima, ali i Masimo Mirabeli kao novi sportski direktor, pa je pitanje da li će Galijani uspeti da realizuje sadašnje planove ili će Mirabeli kao „kineski čovek“ imati drugačiju viziju.

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaItalijaLeonardo PavoletiMateo MusakioMilanSerija ASesk Fabregas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara