""
""

MILOŠ TEODOSIĆ ŠOU! Slomio Bamberg, podelio dodavanje za pobedu, ubacio 31 koš, pa ušao u TOP 5 strelaca Evrolige (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.12.16. | 22:05

Još jedna fantastična partija srpskog asa u dramatičnoj utakmici - 90:88! Ispred su samo još Huan Karlos Navaro (3.922...), Vasilis Spanulis (3.123...) i Markus Braun (2.739)

Najblistavije stranice evroligaških knjiga ispisuje Miloš Teodosić! Iz utakmice u utakmicu srpski maestro pokazuje ne samo da je zasluženo deo samog krema evropske košarke, već i da je as koji nesumnjivo menja istorijske tokove! Mogu Nikolo Meli (26p, 5sk, 37ind) i Danijel Tajs (19p, 9sk, 25ind) da odigraju možda i najbolje partije karijera, može i Andrea Trinkijeri da pripremi idealnu taktiku i protiv važećeg evropskog šampiona odigra utakmicu u kojoj pobedu odnose samo oni sa najdebljim živcima. Ali, kada se Miloš Teodosić razgoropadi CSKA apsolutno niko ne može da pobedi - 90:88 (17:16, 24:14, 20:28, 29:30)!

Izabrane vesti

I sve to opet bez pomoći povređenog Nanda De Koloa! Pre samo nedelju dana osvajač olimpijskog srebra sa reprezentacijom Srbije odigrao je najbolju partiju otkako se Evroliga igra u postojećem formatu. Pre toga je prestigao legendarnog Tea Papalukasa i zauzeo treće mesto na listi najboljih asistenata u istoriji elitnog takmičenja, nakon toga pretekao je Nikolu Vujčića na spisku najboljih strelaca. A onda je protiv nemačkog šampiona podelio osam asistencija, uključujući i onu Vitaliju Fridzonu za pobednički koš na nešto manje od dve sekunde, sam ubacio 31 koš (7/13 iz igre) i u istoj večeri prešišao Felipea Rejesa i Jaku Lakoviča i zacementirao se na četvrtoj poziciji! Felipe Rejes je u porazu od Fenera ubacio samo dva poena i sada ima 2.512 koševa, dok je dosad četvrtoplasirani Jaka Lakovič stao na broju 2.524. 

Miloš Teodosić je nezaustavljiv i sada ima 2.527 poena i ispred su samo još Huan Karlos Navaro (3.922...), Vasilis Spanulis (3.123...), te Markus Braun (2.739)!

Blistavo veče srpskog mađioničara i još jedna baksuzna utakmica Bamberga, koji je OPET poražen nakon drame do poslednje stotinke. Ne znamo kome su se igrači nemačkog kluba zamerili ove sezone, ali kod njih bez drame ne može. Ali, ni bez poraza!

I dok su Meli i Tajs svim silama vukli Bamberg u poslednjim minutima utakmice ka pobedi ili bar produžetku, Teodosić je sa dve vezane trojke, potom i četiri uzastopna slobodna bacanja uzvraćao sve što je protivnik imao spremljeno na meniju. Bio je na u svom elementu. 

Na kraju je malo falilo da Teodosić ubaci i pobednički ulaz, ali mu se u poslednjem trenutku isprečio Tajs nebeskim skokom i blokadom. Ali, to srpskog kapitena nije sprečilo da na drugačiji način izvede ono što je zamislio! Na semaforu je pisalo 1,7 sekundi, Teo je uzeo loptu u ruke. Dok se spremao da izvede aut ispod samog koša Kajl Hajns postavio je prvoklasnu blokadu Vitaliju Fridzonu a prekaljeni majstor igre pod obručima bio je hladan kao špricer i šut za pobedu pogodio je kao od šale! 

Kod gostiju jedini igrač sa dvocifrenim učinkom bio je još Andrej Voroncevič sa 15 poena, uključujući vrlo važna dva slobodna bacanja na deset sekundi pre kraja utakmice, dok su Fridzon i Hajns imali po devet poena.

Evroliga, 10. kolo:

Četvrtak:
Uniks - Armani 100:79
/Lengford 25 - Meklin 16/

Fenerbahče - Real Madrid 78:77
/Nanali 18 - Rendolf 16/

Bamberg - CSKA Moskva 88:90
/Meli 26 - Teodosić 31/

Makabi - Efes 77:86

Petak:
18.00 Darušafaka - Olimpijakos
19.00 Crvena zvezda - Žalgiris
21.00 Barselona - Panatinaikos
21.00 Baskonija - Galatasaraj 


tagovi

Miloš TeodosićEvroligaCSKA MoskvaBambergAndrej Voroncevič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara