""
""

Milosavljević i Kikanović presudili Fuenlabradi, Lokomotiva rutinski sa Olimpijom

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.10.16. | 22:09

Takođe odlična izdanja Ivana Paunića i Nikole Jankovića

Takmičenje u Evrokupu počinje lagano da se zahuktava, a nakon pobeda Lijetkabelisa, Himkija, Valensije i Zenita i košarkaši Albe uspešno su započeli evropsku avanturu. Tim iz Berlina savladao je Fuenlabradu rezultatom 88:81 (29:28, 16:17, 22:17, 21:19) i to zahvaljujući balkanskom tandemu Dragan Milosavljević - Elmedin Kikanović.

Izabrane vesti

Novi kapiten Albatrosa meč je završio sa 11 poena, četiri skoka i istim brojem asistencija, dok je nekadašnji košarkaš Crvene zvezde upisao 25 poena (11/16 za dva), šest uhvaćenih lopti i pet iznuđenih prekršaja, za ukupni indeks korisnosti - 24.

Nije se Fuenlabrada tako lako predavala, iako je Alba gotovo pune tri četvrtine vodila. Ključni zaokret u susretu dogodio se krajem prvog i početkom drugog poluvremena, kada je domaćin serijom 10:2 nadoknadio zaostatak, preuzeo vođstvo i do kraja utakmice ga nije ispuštao.

Za goste iz Španije odličnu partiju pružio je srpski internacionalac Ivan Paunić sa 14 poena i četiri završna dodavanja, dok je najefikasniji bio Marko Popović sa 17 koševa.

Zajedno sa Albom i Fuenlabradom Grupu B čine i Himki i Lijetuvos Ritas, a u komšijskom derbiju ruski klub je slavio uz trojku Džejkoba Pulena

Još jedan tesan duel odigran je u Ljubljani, gde je Lokomotiva iz Krasnodara savladala Olimpiju sa 72:64 (12:12, 19:12, 21:19, 21:20). Doduše, Lokomotiva je ovde praktično sve vreme bila bar za korak ispred protivnika, a kada je pred kraj prvog poluvremena slomljen otpor Zmajčeka, sve lađe su Slovencima - potonule.

Gosti su sve vreme imali jednocifrenu razliku, ali protiv ekipe s velikim kadrovskim problemima i to je bilo dovoljno da se dođe do trijumfa. Doduše, Olimpija je uradila toliko da gosti težim putem dođu do pobede, ali snage nije bilo da se eventualno napravi veliko iznenađenje. 

Kod gostiju Keni Gabrijel imao je 17 poena, a nekadašnji igrač Partizana Kevin Džouns - četiri, uz dva skoka. Kod Olimpije odličan je bio srpski centar Nikola Janković sa 16 poena, osam uhvaćenih lopti i jednom asistencijom.

Pored Olimpije i Lokomotive u Grupi D su još i Valensija i Ulm, gde su Španci prikazali brutalno izdanje.  

(FOTO: MN Press)


tagovi

Alba BerlinDragan MilosavljevićElmedin KikanovićEvrokupEvroligaFuenlabradaIvan Paunić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara