"Miloš Janković"
"Miloš Janković"

Mlađan i Janković stigli u Kragujevac

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.08.13. | 17:20

Iskusni kapiten reprezentacije Švajcarske Dušan Mlađan i mladi reprezentativac Srbije Miloš Janković nova pojačanja Radničkog

Miloš JankovićRadnički nastavlja da dovodi pojačanja za narednu sezonu, koja će izneti ogroman teret igranja u Jadranskoj ligi i Evrokupu. U pitanju su švajcarski košarkaški reprezentativac Dušan Mlađan (27, 198) i mladi reprezentativac Srbije, Miloš Janković (1994, 204).

Mlađan je igrač koji može da igra na pozicijama 1, 2 i 3, a trener Miroslav Nikolić u više navrata je isticao da mu upravo najviše i trebaju igrači koji mogu da ispunjavaju više zadataka.

Izabrane vesti

Protekle četiri sezone Mlađan je bio član švajcarskog Lugana, a u poslednjoj sezoni je odigrao 34 utakmice i bio najbolji strelac lige. Na parketu je prosečno provodio 33 minuta, beležio je po 20 poena, 3,6 skoka i 2,1 asistencije.

Pre 2009. godine karijeru je gradio kao član pet italijanskih sastava. U Luganu je takođe igrao i od 2002. do 2005. godine.

Mlađan ima dvojno državljanstvo, srpsko-švajcarsko, a najbolji je strelac i kapiten Švajcarske reprezentacije, sa ukupnim učinkom od 16,3 poena, pet skokova i 1,8 asistencija po utakmici.

Janković je prošao školu košarke Mladosti iz Čačka i prošle sezone bio najbolji igrač svog tima sa prosečnim indeksom korisnosti 21,2. Prosečno je beležio 16 poena, 11,4 skokova i 1,3 asistencije. U ovoj godini je sa nacionalnom selekcijom Srbije učestvovao na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina, kao i na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina gde je Srbija postala vicešampion planete.

Pišu: Jovana Mladenović i Đurđe Mečanin
(jovana.mladenovic@mozzartbet.com, djurdje.mecanin@mozzartbet.com)

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dušan MlađanJadranska ligaMiloš JankovićRadnički NišRadnički KragujevacSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara