""
""

Monako "podmitio" Savez da ne bi plaćao ogroman porez!

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.01.14. | 20:16

Kneževina ostaje raj za fudbalere, pošto je pronađeno kompromisno rešenje

Rat francuskog fudbalskog saveza i Monaka je završen! Posle višegodišnjih rasprava oko toga da li Monako treba da plaća porez kao i ostali klubovi Lige 1, potom i pretnji Saveza da će suspendovati klub ako ne bude pristao da porez plaća, pronađeno je kompromisno rešenje! 

Naime, prema odredbama postignutog dogovora, uprava Kneževa, tačnije vlasnik Dmitri Ribolovljev će Savezu uplatiti sumu od 50.000.000 evra u dve godišnje rate od po 25.000.000, kako bi njegov klub zadržao tu poresku olakšicu u odnosu na sve ostale klubove.

Izabrane vesti

Ova vest je potvrđena iz samog vrha kluba sa jugoistoka Francuske, koji se javnosti obratio saopštenjem:
"Fudbalski klub Monako obaveštava sve navijače da je došao do sporazuma sa čelnicima Fudbalskog saveza Francuske koji Kneževima garantuje učešće u Ligi 1 i narednih godina. Sporazum je postignut tako što će klub uplatiti 50.000.000 evra u dve godišnje rate. Time će Monako zadržati benefit neplaćanja poreza i u narednom periodu. Ovim sporazumom završene su višegodišnje razmirice dve strane, pošto je pronađeno kompromisno rešenje prihvatljivo i za jedne i za druge", stoji, između ostalog, u saopštenju.

Podsetimo, klubovi u Francuskoj plaćaju porez od čak 75 odsto, dok je Monako bio, a i ostaće, država koja je oslobođena tog nameta. Dakle, s obzirom na činjenicu koliko su Kneževi uložili novca u svoje igrače, tačnije, koliku platu ti igrači primaju, onda se ovaj sporazum višestruko isplatio klubu koji je jedan od glavnih pretendenata za titulu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

FrancuskaDmitri RibolovljevMonakoLiga 1Evropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara