""
""

Monakov uragan uništio Nansi! El Tigre se vratio i puca kao nekad (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.11.16. | 18:59

Nova dva gola Kolumbijca, četiri ukupno u poslednja dva meča - 6:0

Malo je fudbalskih likova tokom poslednjih nekoliko godina čija je tragedija izazvala toliko iskrenu i jaku emociju kao Radamel Falkao. Golgeter koji je imao svet pod nogama i sve mogućnosti ovog sveta da postane možda i najubojitiji klasični centarfor današnjice pretrpeo je katastrofalnu povredu koja je promenila sve. Ali, posle dvogodišnjeg lutanja po Premijer ligi povratak u francusko prvenstvo vratilo je dobrog, starog Radamela

Izabrane vesti

Otkako se vratio na teren posle gotovo jednomesečne pauze Falkao je bio strelac u tri od poslednje četiri utakmice, a u Monakovom uraganskom udaru Nansiju (6:0) kapiten Kneževa postigao je nova dva gola. Baš kao protiv moskovskog CSKA nedavno u Ligi šampiona. Ukupno pet u poslednje četiri utakmice. 

I upravo je njegova petominutna minijatura u prvom poluvremenu otvorila vrata još jedne pobede. Prvo je Falkao iskoristio totalnu konfuziju Nansijeve odbrane i doveo Kneževe u vođstvo lukavim udarcem glavom, da bi već u 30. minutu sa bele tačke duplirao prednost i odradio pola posla za svoj tim.

Ali, to nije bilo sve. Uprkos efikasnom prvom poluvremenu, drugi deo utakmice bio je još bolji. Tačnije, duplo bolji! Još četiri gola pala su u nastavku meča, a čak tri u poslednja četiri minuta.

Malo je falilo da Falkao ubeleži i het-trik, ali je njegov udarac sa nekih sedam metara golman N'Di Asembe uspeo da „skine“. Ne i odbitak koji je pokupio rezervista Kilijan Mbape u svom prvom kontaktu s loptom.

I činilo se da je to kraj Nansijevim mukama. Kneževi su ipak imali druge planove. Prvo je Gvido Kariljo iz neposredne blizine servirao poker gostima nakon nove loše reakcije kompletne odbrambene linije. Zatim je Fabinjo sa kreča bacio petardu, a totalno rasturanje režio je Kariljo u prvom minutu nadoknade. Opet iz pozicije unutar peterca. 

Neka se plaši Nica, koja sada ima samo tri boda više, ali i meč manje.

LIGA 1, 12. KOLO

Petak:

Monpelje - Marselj 3:1 (2:0)
/Budebu 4, 36 - Muni 57 - Pionir 52 ag/

Subota:

Monako - Nansi 6:0 (2:0)
/Falkao 25, 30 pen, Mbape 65, Kariljo 87, 90+1, Fabinjo 90 pen/

20.00 Bordo - Lorijan
20.00 Lion - Bastija
20.00 Dižon - Gengan
20.00 Anže - Lil
20.00 Nant - Tuluz

Nedelja:

15.00 Kaen - Nica
17.00 Mec - Sent Etjen
20.45 PSŽ - Ren

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaFrancuskaKilijan EmbapeLiga 1MonakonansiRadamel Falkao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara