Dragoslav Kule Perišić
Dragoslav Kule Perišić

MOTO GP bet analiza – Katalonija miriše na Jamahu

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.06.21. | 08:55

Dragoslav Kule Perišić, najveće ime srpskog moto sporta Kvartararu i Vinjalesu naspram staze i motocikla proriče bitku za podijum na VN Katalonije

Ovog vikenda vozi se sedma trka Moto GP šampionata za VN Katalonije... Gde smo, šta smo, na koga da tipujemo na trci koja startuje u nedelju, tačno u 13 časova nećemo posmatrati iz daleka! Priču s kvotama u prvom planu, na španskoj stazi poveravamo Dragoslavu Kuletu Perišiću, najtrofejnijem motociklisti ovih prostora, čoveku koji iza sebe ima četiri i po decenije trkačkog staža, četiri titule šampiona Balkana, a zatim i sedam odličja u Srbiji i Jugoslaviji.

SVE KVOTE ZA MOTO GP

Izabrane vesti

PODIJUM REZERVISAN ZA JAMAHU

Trenutna kvota za pobedu Fabija Kvartarara iznosi 2,25! Da li je unosno ili rizično bazično verovati da će lider generalnog plasmana ponovo zablistati na trci koja broji 24 kruga, odnosno ukupno 111 kilometara pod točkovima motocikala kraljevske klase?

Apsolutno sam uveren da Monster Enedrži Jamaha ima potencijal u motociklu koji Kvartararu i Maveriku Vinjalesu daju velike šanse da dođu do pobede. Na stranu to što Maverik ume da oscilira, jer sada i sam kaže da će se postarati da što manje greši. U špilu kandidata za najviši podijum, naravno dosta toga zavisi od plasmana na treningu. Što se kvaliteta takmičara i motocikla, naspram staze tiče, gore bi mogao da se nađe i Frančesko Banjaja na Dukatiju. Blizu su Jamaha i Dukati, ali svakako Jamaha ima nešto više krvi ako se dobro upotrebi”.

Tako kaže čovek koji ima “Zlatnu kacigu”, a mi informativno dajemo trenutne kvote za eventualne pobede svakog od njih trojice ponaosob. Tiket skrojen po vašoj Moto GP meri, možete odigrati na vama najbližem uplatno-isplatnom mestu, ili preko sajta Mozzartbet.com.

F. KVARTARARO – 1,65

M. VINJALES – 17,0

F. BANJAJA – 15,0

Fabio Kvartararo u akcijiFabio Kvartararo u akciji

DUKATI VREBA ŠANSU

Šta kaže struka, odnosno ko može do pozicija koje su konkurentne za dolazak do jednog od mesta na podijumu?

Rekao sam Jamaha je u Kataloniji favorit, zato sam i stavio fabrički dvojac ovog tima u prvi red. Iza njih svakako dolazi Dukati. To znači Banjaja može da bude konkurentan za podijum, pošto ga smatram vrlo dobrim za ovu stazu. Dakle, da rekapituliramo, za podijum bi po opštim, kako tehničkim, tako i ličnim sposobnostima u opticaju bili Kvartararo, Vinjales i Banjaja”.

SVE KVOTE ZA MOTO GP

GDE JE U KATALONIJI MARKEZ?

Pitali smo Dragoslava Kuleta Perišića, može li Mark Markez u prvih šest?

Po onome što je pokazao na nezvaničnim treninzima tačno je tamo gde ga tabela drži. Videćemo ponovo tu Hondu iz koje je izvukao 16 bodova, ali... Pre bih rekao de je za plasman u prvih šest zreo Žoan Zarko, koji je bio odličan na drugom nezvaničnom treningu. Tu, u gornjem delu grida su i Migel Olivijera koji je bio bolji na prvom, nego na drugom treningu. Dakle obavezno jedan KTM i recimo Aleš Espargaro na Apriliji koji se s vremenom 1:40,378 dokazao na prvom slobodnom treningu. Naravno, sve su ovo grube procene koje zavise od brojnih faktora, kao što su startni poredak i sam početak trke”.

Markez na staziMarkez na stazi

Inače, na drugom nezvaničnom treningu, najbrži, s vremenom 1:39,235 bio je francuski motociklista Žoan Zarko na Dukatiju. To je potvrda Perišićeve konstatacije – “Jamaha i Dukati su u Kataloniji blizu”…

Drugi je na treningu bio Franko Morbideli iz Petronas Jamahe, a Fabio Kvartararo zaradio je treće vreme. Četvrti je bio Frančesko Banjaja, na šta bi kao interesantan podatak trebalo navesti das u braća, Aleš i Pol Espargaro stazu protutnjali s identičnih 1:13,983. Dakle, vozili su isto u hiljaditi deo sekunde.

Na zvaničnom, kvalifikacionom treningu, Kvartararo je uzeo pol poziciju za 0,037 sekundi ispred Džeka Milera iz Dukatija. Usledili su Žoan Zarko, Migel Oliveira iz Red Bula, dok je u prvih pet i Franko Morbideli iz Petronas Jamahe.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u momentu objavljivanja rubrike, i podložne su promenama od strane priređivača u toku trkačkog vikenda.


tagovi

Moto GPDragoslav Perišić Kule

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara