Može biti samo jedan - Kil ili Rajn Nekar

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.12.18. | 11:00

U poslednjem meču rukometne Bundeslige u 2018. godini igra se veliki derbi u Šparkase areni. Pobednik nastavlja trku sa Flenzburgom za titulu

Misli rukometnih zaljubljenika okrenute su sredini januara kada startuje Svetsko prvenstvo, ali još nije gotova klupska sezona za ovu godinu. Nemci su standardno najvredniji. U poslednjem meču Bundeslige u 2018. igra se veliki derbi, Kil - Rajn Nekar Leven. Ulog je ogroman. Pobednik ostaje u igri za titulu sa fantastičnim Flenzburgom, koji ima maksimalan učinak posle 19 kola.

Šparkase arena biće standardno popunjena do poslednjeg mesta. Više od 10.000 gledalaca biće vetar u leđa timu sa Baltika koji ove sezone ima svih devet pobeda na svom terenu u šampionatu Nemačke. S druge strane Lavovi iz Manhajma su u gostima samo jednom poklekli ove sezone, i to od šampiona Flenzburga.

Izabrane vesti

Kil je startovao sezonu sa dva poraza, na strani od Flenzburga i Magdeburga, a onda je vezao 16 trijumfa u Bundesligi i puca na povratak trona u Nemačkoj posle četiri, pet godina stagnacije, kada su primat preuzeli prvo Rajn Nekar Leven, a prošle godine komšije iz Flenzburga su bili šampioni Nemačke.
"Zajedno sa našim navijačima idemo da pobedimo. Znamo koliko su nam važna dva boda u trci za titulom", rekao je jedan od najboljih igrača Kila, Hrvat Domagoj Duvnjak za klupski sajt.

Posle dugo godina Kil ne igra Ligu šampiona. Ove sezone, četa Alfreda Gislasona se trgla, igra mnogo bolje. Najveća snaga Zebri su sjajni golmani, Danac Niklas Landin Jakobsen i nemački reprezentativac Andreas Volf.
"Ako želimo da pobedimo treba nam savršena igra. Zna se da je najteže gostovanje u Kilu, da navijači nose domaći tim. Uz to, golmanni Landin i Volf su u formi. Moramo da odigramo 60 minuta na najvišem nivou", istakao je sportski direktor Rajn Nekar Levena Oliver Rogiš za klupski sajt.

Najbolji igrač Lavova je Švajcarac Andi Šmid. Problem sa povredom prsta ima Aleks Peterson. Trenirao je smanjenim intezitetom poslednjih dana, ali se očekuje da izađe na parket Šparkase arene. Biće to i obračun Srba. Boje Kila brani nekadašnji reprezentatuivac Srbije Marko Vujin, a na suprotnoj strani su još jedan bivši Orao, specijalista za odbranu Ilija Abutović i Bogdan Radivojević koji če igrati za Srbiju na SP narednog meseca.

Dva meča u 2018. godini dobio je Kil. U prvom meču u ovoj sezoni, Zebre su slavile u Manhajmu 27:24, dok je prošle sezone tim sa Baltika pobedio ljutog rivala na svom terenu sa 27:22. Lavovi znaju kako se pobeđuje u Kilu. Dobili su dva od poslednja tri susreta.

Magdeburg je dugo bio hit, kandidat i za titulu, ali je sada u padu forme. Nekadašnji šampion Evrope ima tri poraza u nizu. Lajpcig je u donjem delu tabele, ima samo bod u poslednja četiri kola pa je ovo idealna situacija za goste da prekinu crnu seriju.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 19:00 7473 NEM 1 Kiel - R.N.Lowen ki 1 1,45
Čet 19:00 7474 NEM 1 Leipzig - Magdeburg ki 2 1,65
Ukupna kvota2,39

BUNDESLIGA – 19. KOLO

Sreda
Bergišer – Hanover 25:22
Fuhse Berlin – Erlangen 26:25
Gepingen – Bitighajm 31:27
Ludvigshafen – Flenzburg 18:30
Štutgart – Gumersbah 31:30
Minden – Lemgo 27:30

Četvrtak
19.00: (1,45) Kil (8,50) Rajn Nekar Leven (3,40)
19.00: (2,70) Lajpcig (8,00) Magdeburg (1,65)
19.00: (1,35) Melsungen (8,50) Veclar (4,00)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Printscreen


tagovi

Rajn Nekar Levensportsko klađenjeRukometna BundesligaRK Kil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara