Murinjo dobio zeleno svetlo - sve na Alderveirelda u januaru

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.12.18. | 09:44

Razgovor Žorža Mendeša i Eda Vudvorda urodio plodom, Junajted dobija toliko čekano pojačanje u odbrani

Drama na Old Trafordu zbog nedostatka štopera mogla bi da bude rešena ove zime. Ono što sportski sektor Mančester junajteda nije mogao, ili možda nije želeo da reši letos, kada je Žoze Murinjo upozoravao na probleme u poslednjoj liniji, donelo je rezultatske posledice, zbog čega vrhuška mora pod hitno da reši u januarskom prelaznom roku.

Zbog toga je bio održan sastanak između Murinjovog agenta Žorža Mendeša i Junajtedovog direktora Eda Vudvorda, posle čega je dogovorena strategija za kupovinu štopera. Ostrvom je odjeknulo da je Tobi Alderveireld ponovo broj jedan na Murinjovoj listi želja, pošto je njegova tiha patnja, Kalidu Kulibali, sa etiketom od 100.000.000 evra ipak preskup čak i za Junajted. Situacija sa Alderveireldom je daleko zanimljivija. Belgijskom reprezentativcu na leto ističe ugovor sa Totenhemom, mada klub ima opciju automatskog produžetka saradnje na još godinu dana, čime bi se aktivirala i otkupna klauzula na 30.000.000 evra. 

Izabrane vesti

Alderveireld je i dalje neizostavni šraf u sistemu Mauricija Poketina, ali kako Totenhem još nije reagovao i započeo pregovore oko produžetka saradnje, postoje određene sumnje da bi Belgijanac mogao da ode. Još nema naznaka da li bi Totenhem mogao da reaguje i aktivira klauzulu, a čak i ako to uradi, suma od 30.000.000 evra lako je dostižna za Junajted, posebno jer se radi o igraču koga Murinjo toliko želi. U suprotnom, dva kluba bi mogla da se dogovore za određenu sumu novca već u januaru, s tim da je nejasno na šta bi Totenhem pristao. Navodno, Totenhem u ovom trenutku traži oko 45.000.000 evra za igrača koji je odigrao gotovo sve utakmice ove sezone. 

Osim što je bilo razgovora oko potencijalnih ulaganja u januaru, Mendeš je sa Vudvordom razgovarao i o Murinjovoj poziciji u klubu. Uprkos stalnim pričama da Junajted sprema otkaz Portugalcu, posle razgovora dvojice sportskih radnika čulo se da je Murinjo “posvećen Junajtedovom projektu” i da Junajted “ne razmišlja o smeni trenera“.

Ali to u ovom trenutku niko ne može da garantuje. Junajted je daleko ispod zone Lige šampiona, a kadrovski problemi i sukobi unutar svlačionice doveli su do toga da osim Pola Pogbe i Aleksisa Sančeza takođe i Romelu Lukaku sada želi da ode sa Old Traforda. 

Posle januara bi sve moglo da bude mnogo jasnije. 

Foto: Reuters


tagovi

Tobi AlderveireldZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara