"Akrobacija Jana Kermorgona (Reding) na meču s Hadersfildom"
"Akrobacija Jana Kermorgona (Reding) na meču s Hadersfildom"

Najskuplja utakmica na svetu! Danas, za Premijer ligu i 230.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.05.17. | 12:21

U baražu plej ofa Hadersfild i Reding

Akrobacija Jana Kermorgona (Reding) na meču s HadersfildomPosle 46 utakmica u ligaškom delu i dvomeča u polufinalu, stigosmo i do vrhunca sezone u Čempionšipu: finala plej-ofa na Vembliju i utakmice od 230.000.000 evra!

Toliko će pobednik okršaja između Redinga i Hadersifilda (16.00) zaraditi ako pobedi na Vembliju i plasira se u Premijer ligu.

Izabrane vesti

Čar Čempionšipa je baš to što svake godine dobijemo jedno iznenađenje i što do Premijer lige put pronađu neki kojima za to nisu davane velike šanse pred početak sezone. Ni Hadersfild, ni Reding nisu bili favoriti za plasman u Premijer ligu, niti su imali velike budžete poput Aston Vile, Vulverhemptona ili Šefild Venzdeja… Ali su se sasvim zasluženo našli na poslednjem stepeniku za elitu.

Mozzart kvote 2101: Hadersfild - Reding 1 (2,35), X (2,95), 2 (3,50)

Bili su u vrhu tabele od početka sezone, nisu imali mnogo oscilacija, konstantno su držali plej-of mesto u rukama, a onda u polufinalima na mišiće dobili teške bitke. Haderfsild je na penale eliminisao Šefild, Rojalsi su u izjednačenoj bici pregrmeli Fulam Slaviše Jokanovića.

Oba tima igraju poseban stil fudbala, atipičan za Čempionšip, više nalik kontinentalnom. Reding kod Japa Stama insisitira na dominaciji u posedu lopte, pas igri i sporom „davljenu“ protivnika. Holanđanin je doneo metode iz Ajaksa koje su se pokazale funkcionalnim.

Ako se za Stamov Reding može reći da je „mala Barselona“ ili „mali Ajaks“, onda za Hadersfild važi etiketa da je Borusija Dortmund iz Zapadnog Jorkšira. Terijeri igraju kao nekadašnja Klopova Borusija zahvaljujući treneru Davidu Vagneru koji je dugo pomagao Klopu i doneo pelcer „gegenpresinga“ iz Dortmunda. Uz seriju pojačanja iz nižih nemačkih liga. Hadersfild je verovatno fizički najspremniji tim u ligi i tim tempom i snažnim presingom je lomio rivale…

U ligaškom delu takmičenja oba tima su slavila minimalne pobede kao domaćini u međusobnim duelima što je još jedan pokazatelj koliko su izjednačeni i koliko će nijanse odlučivati u finalu na Vembliju.

Problemi za Reding su suspenzija kapitena Makšejna i povreda Džordana Obite, koji je bio među najboljima protiv Fulama, ali Jap Stam je pokazao da ume da reši ovakve situacije.

Reding ima bolji tim, ali Hadersfild ispred sebe ima najveću utakmicu u klupskoj istoriji. Vembli čeka konačan rasplet…

Po našem mišljenju, najbliži smo remiju posle 90 minuta, posle čega slede produžeci, pa eventualno i penali.

PREDLOZZI ZA KLAĐENJE

KI X 2,95
UG 2-3  2,00

* kvote su podložne promenama

POSLEDNJIH PET

HADERSFILD

Vulverhempton (G) 1:0
Birmingem (G) 0:2          
Kardif (D) 0:3    
Šefild Venzedej (D) 0:0
Šefild Venzedej (G) 4:3 pen (1:1)             

REDING

N. Forest (G) 2:3              
Vigan (D) 1:0     
Barton (G) 4:2   
Fulam (G) 1:1    
Fulam (D) 1:0    

MEĐUSOBNI SKOR

50           15           11           24           61:66    

DUELI OVE SEZONE

24. septembar   Reding – Hadersfild         1:0
21. februar          Hadersfild – Reding         1:0

(FOTO: Action images)


tagovi

RedingJap StamHadersfild TaunEvropaEngleskaČempionšipbet info

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara