"navijači Crne Gore ne mogu da budu zadovoljni"
"navijači Crne Gore ne mogu da budu zadovoljni"

Nameštaljke u crnogorskom fudbalu? Pokrenuta istraga (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.11.15. | 12:54

Sporne su utakmice Petrovac - Zeta (5:3) i Dečić - Rudar (2:2)

navijači Crne Gore ne mogu da budu zadovoljniInternet zajednica se dobro zabavljala. Poznati crnogorski novinar Nebojša Šofranac uspeo je da u televizijskom programu primora Dejana Savićevića da progovori o spornim radnjama u crnogorskom fudbalu i nečinjenju nadležnih organa. Prema pisanju dnevnog lista Dan policija je konačno reagovala. Istraga je otvorena, a pod lupom su utakmice Petrovac - Zeta (5:3) i Dečić - Rudar u kojoj su domaći do remija od 2:2 stigli zahvaljujući golovima u 89. i 90. minutu.

Sam Šofranac je obelodanio da je bio na saslušanju povodom njegovih saznanja o sumnjivim rabotama.
"Službenici kriminalističke policije uzeli su od mene izjavu zbog navoda koje sam nedavno izneo u emisiji na TVCG, kada sam govorio da ima nameštanja u našoj ligi. Saopštio sam im sve informacije koje imam vezano za nameštanje utakmica, ali ne bih sad govorio o detaljima“, rekao je Šofranac, a preneo crnogorski portal Šansa sport.

Izabrane vesti

Podsetimo, on je u već kultnoj emisiji rekao: "Veliki problem naše lige je nameštanje, koje, po mom mišljenju, i dalje postoji. Prve dve godine nakon sticanja nezavisnosti bio sam u toku, a neki igrači i članovi uprave pojedinih klubova su mi govorili za konkretne mečeve. Čak su mi govorili i o mečevima u kojima su oni direktno učestvovali, a koji su nameštani. Izašao sam iz te priče, jer me to ne zanima. Prva sezona, kada je bila trka između Budućnosti i Zete, bila je izražena po tim sumnjama, čak su i neki klubovi kao kolaterali uključivani u tu priču. Ove sezone je malo drugačije, jer sada i UEFA sve prati".

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action Images)


tagovi

ZetaRudar PljevljaPetrovacmeđunarodni fudbalEvropaDečićCrna Gora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara