Napokon i Milan! Biće paklena borba za Ligu Evrope i opstanak... Ćao Verona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 29.04.18. | 16:55

Strašan fudbal igraju Atalanta i Sampdorija, Tudor prekinuo Udinezeov košmar, ali je Benevnto pokazao veliko srce

Posle šest mečeva zaredom u kojima nije osetio slast trijumfa, u kojima je izvisio za Ligu šampiona i ozbiljno čak ugrozio i Ligu Evrope, Gatuzov tim je osvojio tri boda. Pobeđena je Bolonja u gostima sa 2:1 i Milan ostaje u trci sa Atalantom, Sampdorijom i Fiorentinom za Ligu Evrope. Naravno, Rosoneri imaju šansu i da pobedom u finalu Kupa Italije nad Juventusom obezbede direktan plasman u grupnu fazu, ali tu nisu favoriti… Ako se kroz prvenstvo dokopaju šestog ili sedmog mesta, slede im kvalifikacije za Ligu Evrope.

Milan nije blistao u Bolonji, ali je zasluženo pobedio. Oporavljeni Hakan Čalhanoglu je sjajnim udardcem sa distance u svom stilu načeo Donadonijev tim i doveo Milan u vođstvo u 34. minutu. Pre i posle toga je Bolonja dva puta pogađala mrežu Donarume, ali su oba gola opravdano poništena zbog ofsajda. I umesto izjednačena Bolonje, Milan je duplirao prednost u nadoknadi prvog poluvremena. Bonaventura je iskoristio veliku grešku Pulgara i postigao drugi gol u poslednje tri utakmice.

Izabrane vesti

Uspela je Bolonja da smanji u drugom poluvremenu posle prekida i pogotka De Maja, ali su Rosoneri izdržali do kraja i odbranili tri boda sa kojima nastavljaju izjednačnu trku za Ligu Evrope.

Bod ispred Milana je i dalje Atalanta koja igra sjajno u finišu sezone. Gaseprinijev tim je rasturio Đenovu 3:1 i vezao treću uzastopnu pobedu. Najnovija Atalantina zvezdica Musa Barou je nastavio sa sjajnim igrama i nečo goste posle 16. minuta. Potom su Gomez i Kristante odirgali majstorsku akciju koju je Italijan krunisao lepim golom za 2:0 i već posle 16 minuta je sve bilo jasno. Do kraja je Iličić postigao sjajan gol, a Đenova je postigla počasni gol preko Velosa. Atalanta u narednom kolu gostuje Laciju, a potom igra sa Milanom.

Juš ubedljivija od Milana i Atalante je bila Sampdorija koja se nada sedmom mestu. Dorija je sa 4:1 deklasirala Kaljari koji se ozbiljno igra sa prvoligaškim statusom. Domaći tim je za poluvreme oduvao Sarde. Prvo je Denis Prat još jednim golom krunisao sjajnu sezonu koju ima, pa je neuništivi veteran Kvaljarela duplirao, da bi poljska kombinacija Berežinski - Kovnacki donela ogromnih 3:0. U mređuvremenu je Kvaljarela promašio i penal… Pavoleti je dao gol nade za goste, ali su ubrzo ostali sa igračem manje, a Gaston Ramirez je u finišu pretvorio otpadak u 4:1. Ozbiljan fudbal igra Sampdorija ove sezone.  

Kaljari se ozbiljno kocka jer ima jako težak raspored do kraja i nalazi se u središtu žestoke bitke za opstanak koja je od danas manja za jednog člama. Verona je porazom 1:3 protiv direktnog konkurenta SPAL-a potpisala presudu za seldibu u Seriju B. Teoretski i dalje ima šanse, alu relano nema jer u poslednjem kolu gostuje Juventusu. Gol Valotija za 1:0 posle desetak minuta igre je dao tračak nade Veronezima da mogu da se vrate u borbu za opstanak. Ali onda sledi veliki preokret gostiju iz Ferare. Fares je u petom minutu nadoknade prvog poluvremena postao katastrofalan autogol i pucao Veroni u srce. Sredinom drugog poluvremena je korner bio koban za domaće i Felipe je okrenuo na 1:2, da bi Kurtić u 93. minutu poslao tim sa Bentgodija u Seirju B i ostavio SPAL u igri. SPAL je pobedom prestigao Kjevo za bod i prvi je iznad crte, a ima i solidan raspored u preostala tri kola. 

Visi i Udineze koji je sa novim trenerom Tudorom prekinuo crnu seriju od 11. poraza, ali ne može da bude zadovoljan jer je prokockao pobedu protiv otpisanog Benevnta - 3:3. Udinezeu bi pobeda praktično donela opstanak, a ovako su i dalje u velikoj opasnosti. Vodili su 1:0 u Beneventu, pa gubili, pa preokrenuli i na kraju ostali bez dva boda u 90. minutu. 

SERIJA A - 35. KOLO 

Subota:
Roma - Kjevo 4:1 (2:0)
/Šik 9, Džeko 40, El Šaravi 65, Džeko 67 - Ingleze 88/

Inter - Juventus 2:3 (0:1)
/Ikardi 52, Barzalji 65ag - Kosta 13, Kvadrado 87, Iguain 89/

Nedelja:
Krotone - Sasuolo 4:1 (3:0)
/Trota 4, 31, Nvankvo 16, 89 - Berardi 45+2/ 

Sampdorija - Kaljari 4:1 (3:0)
/Prat 7, Kvaljarela 26, Kovnacki 45+4, Ramirez 87 - Pavoleti 49/

Atalanta - Đenova 3:1 (2:0)
/Barou 16, Kristante 22, Iličić 74 - Veloso 81/

Bolonja - Milan 1:2 (0:2)
/De Majo 74 - Čalhanoglu 34, Bonaventura 45+1/

Verona - SPAL 1:3 (1:1)
/Valoti - Fares 45+5 autogol, Felipe 72, Kurtić 90+3/

Benevento - Udineze 3:3 (1:1)
/Viola 23, Koda 76, Sanja 90 - Vidmer 13, Lazanja 78, 79/

18.00: (7,25) Fjorentina (4,40) Napoli (1,45)
20.45: (5,10) Torino (4,00) Lacio (1,65)


tagovi

Hakan ČalhanogluĐakomo BonaventuraFabio Kvaljarela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara