""
""

Napoli kasno upalio, čudesni golman Sepe sačuvao Empoliju bod (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.12.14. | 14:35

Toskanci vodili 2:0 u napulju, Napolitanci ekspresno stigli do izjednačenja u drugom poluvremenu, ali ne i do totalnog preokreta

Sjajna utakmica u Napulju, novi kiks Napolija i hrabra partija Empolija za konačnih 2:2.

Izabrane vesti

Novajlija u Seriji A se hrabro isprsio pred Napolitancima i zasluženo odneo bod. Mada, utakmica je bila toliko dramatična, da ne bi bilo nezasluženo da je bilo koja od dve ekipe na kraju uzela ceo plen. Napoli je prespavao prvo poluvreme, Empoli je imao 2:0 i još nekolicinu neiskorišćenih prilika, a na kraju je golman Sepe čudesnim intervencijama spsavao goste od poraza.

Benitez se kockao sa sastavom tima i iznenadio mnoge odlukom da na klupi ostavi De Guzmana i Iguaina umesto kojih su šansu u startnih 11 dobili Žoržinjo u talentovani Kolumbijac Duvan Zapata koji u poslednje vreme igra odlično i pokazuje deo raskošnog talenta zbog kojeg ga je Napoli i doveo.

Međutim, Empoli je u dobro formi pošto nije poražen na prethodna tri susreta i došao je u Napulj da napadne favorizovanog rivala i osvoji bodove. Sa čudesnim tandemom veterana Makarone - Tavano, Toskanci su zaista ostavili sjajan utisak danas. U prvom poluvremenu su dominirali i zasluženo na odmor otišli sa prednošću pošto je iskusni Masimo Makarone fenomenalnom pasom „isekao“ odbranu Napolitanaca i proigrao Simonea Verdija, a nekadašnji omladinac Milana je rutinski završio akciju golom.

U prvih pola sata igre, Empoli je imao još dve dobre prilike, ali su Makarone i Tavano bili zamalo naprecizni. Jedina solidna prilika Napolitanaca je bio šut Hamšika koji je golman Sepe zaustavio uz velike napore.

Početak drugog dela igre je doneo novi šok na San Paolu. Novopečeni reprezentativac Rugani je bio najviši u skoku posle kornera i zakucao loptu u mrežu domaćeg tima. Ništa čudno za Empoli kojem je ovo bio deseti gol posle prekida u dosadašnjem delu sezone, a čak šesti posle kornera po čemu su lideri u Seriji A.

Benitez je reagovao i sa klupe uveo Iguaina i De Guzmana koji su pokrenuli ekipu. Nadu domaćem timu udahnuo je Zapata u 67. minutu fantastičnim udarcem glavom posle kornera. Kolumbijac je prepolovio prednost Toskanaca, a načisto ju je istopio De Guzman u 72. minutu. Samo dva minuta po ulasku na teren, Holanđanin je sjajno ispratio akciju, ubacio se iz drugog plana i doneo izjednačenje.

Imao je Napoli i veliku priliku u 81. minutu, ali je sjajni golman Sepe čudesnom intervencijom sobranio udarac Kaljehona. I konačno, u 95. minutu, Sepe je izrastao u junaka utakmice. De Guzman je uputio snažan udarac, ali je golman Empolija zabeležio još jednu sjajnu odbranu i sprečio poraz svog tima.

Četvrti uzastopni remi Napolija i četvrti meč bez poraza zaredom za Empoli...

SERIJA A - 14. kolo

Petak:
Fiorentina - Juventus 0:0

Subota:
Roma - Sasuolo 2:2 (0:2)
/Ljajić 78pen, 90+3 - Zaza 15, 18/

Torino - Palermo 2:2 (1:2)
/Martinez 35, Glik 64 - Rigoni 16, Dibala 44/

Nedelja:
Napoli - Empoli 2:2 (0:1)
/Zapata 67, De Guzman 72 - Verdi 19, Rugani 53/

15.00: Atalanta - Ćezena
15.00: Đenova - Milan
15.00: Parma - Lacio
20.45: Inter - Udineze

Ponedeljak:
19.00: Kaljari - Kjevo
21.00: Verona - Sampdorija

(FOTO: Action images)

(FOTO: Action images)


tagovi

Danijele RuganiDuvan ZapataDžonatan de GuzmanEmpoliEvropaItalijaLuiđi SepeNapoliSerija ASimone Verdi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara