"Oven Ojston (sa šeširom), vlasnik Blekpula"
"Oven Ojston (sa šeširom), vlasnik Blekpula"

Navijači, oprez! Klubovi tuže forume zbog klevete i traže ogromnu lovu

Vreme čitanja: 1min | uto. 10.02.15. | 11:32

Prvi su u akciju krenuli vlasnici Blekpula, koji ne praštaju

Oven Ojston (sa šeširom), vlasnik Blekpula

Navijački forumi često služe kao mesto za konstruktivne diskusije ljudi koji vole određeni sport, klub, ligu, a upravo na takvim mestima mogu se naći i oni koji frustracije i nezadovoljstvo nekim igračem, trenerom, vlasničkom strukturom ili igrom omiljenog tima iskazuju uz širok spektar neprimerenih reči i psovki, pa čak i pretnji.

Izabrane vesti

Međutim, klubovi su rešili da i tome stanu na put pa će sve forume, na kojima se objavljuju klevete i pretnje na njihov račun momentalno tužiti. Na ovu ideju došli su vlasnici Blekpula, Oven i Karl Ojston, koji će od sajta „Bek Henri Strit“ tražiti čak 200.000 evra na ime nanetog duševnog bola zbog šest komentara u kojim se iznose klevete na račun dvojice pomenutih.

Klupski portparol obratio se javnosti saopštenjem da će klub učiniti sve kako bi pravda bila zadovoljena, dok su moderatori navijačkog foruma takođe dali svoj komentar po ovom pitanju.
"Sloboda govora je pravo čoveka koje nikada ne sme da bude oduzeto nikome! Zato ćemo se svi kolektivno boriti protiv porodice Ojston, to je naša dužnost", stoji u kratkom obraćanju administratora foruma. 

Zamislite šta bi se desilo kada bi se ovaj trend proširio na kompletnu Evropu?!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Oven OjstonKarl OjstonČempionšipBlekpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara