""
""

Ne ljutite „Tatu“ kada Nanda nema! Tvrd je orah Žalgiris, ali Teo ima jače adute (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.16. | 20:10

Šampion Evrope uspeo da slomi otpor litvanskog rivala i spreči najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Evrolige - 95:86

Trideset minuta jurnjave za Žalgirisom, pa onda deset minuta maksimalne ozbiljnosti! Tako se, u najkraćim crtama, može opisati veliki sovjetski derbi odigran u Moskvi, gde je CSKA ipak uspeo da preboli poraz od Darušafake i povredu Nanda De Koloa, potom i spreči najveću senzaciju dosadašnjeg dela evroligaške sezone - 95:86 (19:21, 21:20, 27:28, 28:17).

Izabrane vesti

I ne samo to. Aktuelni šampion Evrope je trijumfom nad starim poznanikom produžio seriju pobeda na domaćem terenu. Gledajući samo Evroligu, CSKA je Žalgirisu  nadenuo etiketu „16. recke“, odnosno 21. u svim takmičenjima. I za to najveće zasluge idu Milošu Teodosiću. Osim što je preskočio legendarnog košarkaša Makabija Nikole Vujčića na osmom mestu liste najboljih strelaca Evrolige i dođe do brojke od 2.462 poena u elitnom takmičenju, kapiten srpske reprezentacije bio je praktično jedini raspoloženi u svom timu tokom prva dva kvartala utakmice. Dobrom selekcijom šuta i mirnom glavom sprečavao je Žalgiris da se rezultatski odmakne i sa čak 18 poena zaustavljao Paulijusa Jankunasa da se u potpunosti razgoropadi. Usput i delio asistencije u svom maniru. 

Doduše, najbolji igrač Žalgirisa na kraju je imao čak 30 poena i osam skokova, što je gostima omogućavalo da praktično tri pune četvrtine vode glavnu reč usred Moskve. Ali, Armija je jednim kvalitetnim timskim izdanjem u poslednjih deset minuta sprečila iznenađenje. I sve je polazilo upravo od Teodosića. Jer, videlo se da domaćinu, u nedostatku De Koloa i uz generalno slabu igru Kajla Hajnsa (5p, 2sk), nedostaje još jedan rasan strelac za sigurnu pobedu. Njegove lucidne asistencije mrsile su protivnikove račune, ujedno i omogućile Aronu Džeksonu da se razigra u ključnim momentima i bude jedan od vinovnika preokreta. Na kraju je odlični Amerikanac skupio 19 koševa, dok je Teo imao 25 poena, uz pet asistencija. 

Žalgiris je dugo „jahao“ na talasu Jankunasove odlične forme, potom i dobrog šuta sa distance (10/25 za tri). Ali, kada je CSKA pojačao odbranu i namestio nišanske sprave, gosti su samo mogli da potpišu kapitulaciju. Domaćin je u nekoliko dobrih naleta krckao otpor Žalgirisa i na kraju uspeo da odoli svim izazovima, iako se tvrdoglavi gosti nisu predavali praktično do poslednje sekunde. 

Kod gostiju solidan je bio Kevin Pangos sa 14 poena, dok je Arturas Milaknis imao tri manje.

EVROLIGA, osmo kolo:

Četvrtak:

Uniks - Makabi 73:74
/Lengford 22 - Smit 16/

Fenerbahče - Efes 88:80
/Veseli 20 - Grejndžer 19/

Crvena zvezda - Armani 83:70
/Simonović 23 - Đentile 14/

Baskonija - Bamberg 81:74
/Bobua, Vojtman 20 - Miler 16/

Petak:

CSKA - Žalgiris 95:86
/Teodosić 25 - Jankunas 30/

Galatasaraj - Darušafaka 85:81
/Plas 22 - Klejburn 20/

20.15 Panatinaikos - Olimpijakos
21.00 Barselona - Real Madrid


tagovi

Aron DžeksonArturas MilaknisCSKA MoskvaEvroligaKori HiginsLeo VestermanMiloš TeodosićNando De KoloPaulijus Jankunas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara