""
""

Neki novi Napoli: Sutra 50.000 tifoza na predstavljanu Iguaina, kreće zalet za Skudeto

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.07.13. | 16:31

Napolitanci su u stanju euforije osokoljeni dolaskom zvučnih pojačanja i iščekivanju još nekih poznatih imena poput Maskerana, Sančeza, Gonalona...

Takva ludnica u Napulju se ne pamti još od kada je legendarni Dijego Maradona stigao podno Vezuva. Na odlazak dosadašnjeg božanstva Edinsona Kavanija se više niko i ne obazire, ma koliko to čudno zvučalo. Svi pričaju samo o dolasku Gonzala Iguaina, koji realno nije Kavanijeva klasa, ali je strastvene Napolitance kupio odlukom da odbije veće klubove poput Arsenala ili omraženog Juventusa i zarekne se na petogodišnju ljubav njima. Nije ni obukao dres, a već je osvojio vernu napolitansku publiku. Jer, njima sa siromašnog juga je statisfakcija da ih makar neko shvati kao velikane i da hoće da igra za njih.

Izabrane vesti

Zbog toga u gradu vlada atomsfera transa pred sutrašnju zvaičnu promociju Iguaina, ali i golmana Pepea Reine koji dolazi  iz isto tako jedne slične sredine gde fudbaleri važe za božanstva bez obzira na rezultat. Za sutra je na stadionu San Paolo najavljena zvanična prezentacija dresova za novu sezonu na kojoj će uporedo biti predstavljeni Iguain i Reina. Uz vatromete, čirlidersice... Italijanski mediji pišu da će minimum 50.000 vernih Napolitanaca na tribinama upotpuniti feštu na dotrajalom stadionu San Paolo.

Međutim, Iguain i Reina su samo kuliminacija pozitivne atomsfere koja vlada oko kluba i među navijačima. Predsednik De Laurentis smatra da je dovođenjem Rafe Beniteza na mesto trenera napravio pravi potez i da može da se upusti u borbu za Skudeto. Benitezov dolazak sz sledili i potpisi vihornog krila Driza Mertensa iz PSV Ajndhovena, talentovanog brazilskog golmana Rafaela, Realovog tandema Hoze KaljehonRaul Albiol i na kraju Iguaina i Reine.

Ali, ni to nije sve. De Laurentis je najavio da neće žaliti para da dovede Benitezu neophodna pojačanja. Pokušavali su svim silama da ugrabe brazilsku gol mašinu Leandra Damijaa, ali kao i Totenhem koji ga juri dve godine, ostali su „kratkih rukava“ jer je Brazilac jednostavno neododirljiv u Internasionalu. Potom su se okrenuli Džeksonu Martinezu iz Porta, ali Porto ne popušta i traži 40 miliona za sjajnog Kolumbijca - što je ipak previše za De Laurentisa. Mada, pregovori nisu potpuno propali.

I tu se našla alternativa: Aleksis Sančez. Čileanac za dve godine u Barseloni nikada nije uspeo da se prikaže u pravom svetlu i sve se više priča o njegovom povratku u Seriju A gde je u dresu Udinezea pružao najbolje partije. Napolitance bi koštao oko 20 miliona evra.

Takođe, Benitez želi i svog đaka Maskerana sa kojim je odlično sarađivao u Liverpulu, a u Barseloni su izgleda shvatili da je propao eksperiment sa Maskeranom na mestu štopera. Benitez bi ga vratio na njegovu prirodnu poziciju u veznom redu. Ako, ni to ne prođe, alternative su Sami Kedira i Maksim Gonalon iz Liona koji se veoma sviđa Benitezu. Pominje se i dolazak još jednog štopera: Škrtela iz Liverpula ili italijanskog reprezentativca Astorija iz Kaljarija. 

Uz već postojeće snage poput sjajnog Hamšika, kolumbijske vihorne bekove Zunjigu i Armera, iskusne Mađa i Pandeva, naturalizovane Švajcarce Behramija, Inlera i Džemailija, kapitena Kanavara, supertalentovanog Insinjea i Uvinija, Napoli bi zaista imao respektabilan tim i konkurentan u borbi za Skudeto.

Benitez najbolje radi kada nije pod veliki pritiskom, što je pokazao u Valensiji i Liverpulu, tako da je moguće da ovaj miks donese neke čudesne rezultate. A, onda zamislite kakva bi ludnica vladala u gradu koji 23 godine čeka da preotme krunu bogatašima sa severa...  

(FOTO: Action images, www.calcionapoli24.it)


tagovi

Aurelio De LaurentisDris MertensEvropaGonzalo IguainHoze KaljehonItalijaNapoliPepe ReinaRafa BenitezRaul AlbiolSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara