"detalj sa sporne utakmice na Vračaru"
"detalj sa sporne utakmice na Vračaru"

Nema istrage o nameštanju mečeva u Srbiji, “čist“ i susret OFK Beograd - Crvena zvezda

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.01.16. | 09:44

Dokaza nema ni za preostale tri sporne superligaške utakmice

detalj sa sporne utakmice na VračaruPrvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odustalo je od pokretanja krivčnog postupka povodom nameštenih utakmica u Superligi Srbije, pošto je u predistrazi zaključilo da nisu pronađeni dokazi o konkretnoj krivici, saznaju Večernje novosti.

Tužilaštvo je prethodno Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije naložilo da mu dostavi svu dokumentaciju o tri sporne utakmice, među kojima je najsumnjiviji bio duel OFK Beograda i Crvene zvezde u kome su gosti, posle dva gola zaostatka na poluvremenu, slavili sa 6:2. Pod lupom su bile i utakmice OFK Beograda sa Donjim Sremom i Borcem iz Čačka. Posle javnog nastupa bivšeg Zvezdinog kapitena Nikole Mijailovića istragom je obuhvaćen i susret Crvene zvezde i Voždovca.

Izabrane vesti

Konketno, u istrazi povodom utakmice OFK - Crvena zvezda policija je saslušala generalnog direktora crveno-belih i nekada prvog čoveka Romantičara Zvezdana Terzića, fudbalere kluba sa Karaburme Ivana Rašića, Bogdana Planića i Dejana Dražića, te bivšeg trenera Vladimira Petrovića Pižona.

Svi oni rekli su da im nikada nije traženo da nameste utakmicu.

Postavlja se sada pitanje da li bi na osnovu ovakve odluke Tužilaštva OFK i Crvena zvezda mogli da tuže i predstavnike Partizana za vrlo jasne optužbe da je rezultat meča lažiran? Podsetimo, bivši potpredsednik Milorad Vučelić posle utakmice 1. kola Superlige rekao je da je na Vračaru na delu viđen "čist kriminal".

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

SuperligaSrbijaOFK Beogradnameštanjedonji sremFK Crvena zvezdaBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara