"Nemanja Maksimović"
"Nemanja Maksimović"

Nemanja Maksimović – rođen za velika dela! Srećna ti Liga šampiona Kazahstane! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 26.08.15. | 22:37

Član šampionske generacije Orlića pogotkom na Kipru poveo Astanu do evropske elite. Gde mu je i mesto

Nemanja MaksimovićPre koju godinu izgledalo je kao naučna fantastika, ali 26. avgust 2015. ostaće zanavek upisan u istoriju kazahstanskog fudbala. Malena Astana postala je prvi klub iz bivše sovjetske zemlje koja je obezbedila plasman u Ligu šampiona, a tu privilegiju darovao joj je zlatni srpski Orlić Nemanja Maksimovića čiji je gol u 84. minutu bio dovoljan za 1:1 u Nikoziji.

Bauržan Džolčijev, strelac podjednako važnog gola iz prvog susreta, poslao je loptu na peterac kada su se domaći već ponadali da su se izborili za produžetke, a Maksimović se našao na pravom mestu. Izmakao je čuvarima, kao što je to mnogo puta radio na Novom Zelandu i samo postavio nogu. Možda ne izgleda kao prototip modernog fudbalera, ali mu je fudbalska inteligencija tolika da ponekad izgleda kao da i šestogodišnje dete to može da ponovi. Možda i može, ali pod uslovom da prethodno uspe da prevari ceo protivnički tim. 

Izabrane vesti

Nemanji Maksimoviću to polako postaje navika. Gol u finalu protiv Brazila za titulu svetskog U20 prvaka. Sada i gol zbog kojeg će ga u Kazahstanu, a nije to mala zemlja, svrstati međ najveće fudbalske legende. Bravo Makso! Pre samo nekoliko meseci ne bismo sebe mogli da zamislimo kako ovo pišemo, ali ove jeseni ćemo sa uživanjem gledati, pa i navijati za Astanu. 

APOEL – Astana 1:1 (0:0)
/Štilić 60 – Maksimović 84/


tagovi

Nemanja MaksimovićLiga šampionaKiparKazahstanEvropaAstanaAPOEL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara