Nevaljali dečko vraća se na Ajbroks - voli top modele, bio je saigrač Dibale, tražila ga Zvezda, a dočekao ga Stiven Džerard

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.08.18. | 17:24

Kajl Laferti potpisao ugovor na dve godine sa Glazgov Renžersima

Kajl Laferti bio je ljubimac navijača Glazgov Rendžersa dok je taj klub parirao Seltiku, pre izbacivanja u četvrtu ligu zbog finansijskih problema. Šest godina kasnije, posle raznih avantura širom Evrope, Laferti se vratio na Ajbroks park i ponovo zadužio opremu najtrofejnijeg škotskog fudbalskog kluba. On je u Rendžerse stigao iz redova Hartsa, a finansijski detalji još nisu poznati.

Ono što se zna da je velikan iz Glazgova u julu ponudio 220.000 evra na ime obeštećenja, što je Harts glatko odbio i tražio od Rendžersa da pojačaju ponudu kako bi nastavili pregovore. Očigledno da je nova ponuda zadovoljila apetite uprave Hartsa, pa je Laferti u sredu nakon uspešno odrađenih lekarskih pregleda potpisao ugovor na dve godine sa Rendžersima.

Izabrane vesti

U klubu iz Glazgova nadaju se da će do večeras da završe sa papirologijom kako bi mogli da registruju Lafertija za mečeve sa ruskom ekipom Ufa u plej-ofu za Ligu Evrope. Upravo bi protiv Ufe u četvrtak trebalo i da odigra prvi meč u novom-starom klubu.

Laferti je karijeru počeo u Barnliju, igrao je za Darlington pre nego što je 2008. obukao dres Rendžersa. U prvom mandatu u timu Policajaca sa Ajbroksa, Laferti je odigrao 138 mečeva i dao 38 golova i svakako bi trebalo sada iskustvom da doprinese ekipi koju trenira Stiven Džerard.

Inače, po odlasku iz Glazgova u leto 2012, ovaj 30-godišnji napadač oprobao se i u švajcarskom Sionu, kao i italijanskom Palermu gde je bio saigrač Paulu Dibali, ali i nekadašnjem fudbaleru Partizana Alenu Stevanoviću. Sa Sicilije je otišao u Norič, pa je oprobao sreću i u turskom Rizeu, odnosno kasnije i Birmingem Sitiju.

Zanimljivo, u decembru 2015. godine nalazio se i na spisku želja Crvene zvezde, ali do transfera nije došlo. Laferti je, inače, u nekoliko navrata bio i meta ostrvskih tabloida zbog veza sa top modelima. Prvo je oženio mis Škotske iz 2010, sa kojom je dobio dete pa se razveo, a trenutno je u vezi sa još jednom bivšom učesnicom škotskog izbora za mis. U svakom slučaju, radi se o momku koji privlačni pažnju na terenu i van njega.

Foto: Action images


tagovi

Glazgov RendžersLetnji prelazni rok 2018Kajl Laferti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara