""
""

Neviđeno u fudbalu! Trener za vreme utakmice zvao TV stanicu: Ljudi, kradu me! Sudije svirale četiri penala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.08.16. | 21:31

Ovo ima samo u Rumuniji

Ako postoji liga u kojoj je sve moguće onda je to rumunska. Taman kad pomislite da više ništa ne može da vas iznenadi, komšije se dobrano potrude da vas razuvere. Tako je večeras, u poslednjem meču nedeljnog programa petog kola Lige 1, u centru pažnje, umesto fudbalera, trener Astre Marijuš Šumudika.

On je uradio nešto za šta i sami Rumuni uveravaju da se nikad nije desilo. Verujemo im. Za vreme utakmice sa Klužom javio u program jedne TV stanice i zaurlao u slušalicu:
„Ljudi, kradu me sudije“.

Izabrane vesti

O čemu je reč?

Šumudiku je Fudbalski savez Rumunije u martu ove godine kaznio šest meseci zabrane obavljanja funkcija u fudbalu, zbog toga što se kladio na ishode mečeva tamošnjeg prvenstva. A to je zabranjeno. Kako suspenzija ističe tek za dve sedmice, 45-godišnji stručnjak ne može da vodi mečeve (UEFA mu dozvolila da sedi na klupi protiv Vest Hema), pa je prinuđen da ih posmatra sa strane. Iz takve jedne pozicije nije mu se dopalo ono što je video na gostovanju Klužu, gde je njegov tim poražen 1:5.

Iznerviran sudijskim odlukama, Marijuš Šumudika je odlučio da se posle prvog poluvremena javi u program najuticajnije sportske televizije u Rumuniji, Digi sport.
Ne mogu da ćutim o ovome. Protiv nas je dosuđen penal koji nije postojao. Protiv nas je sviran i ofsajd iako igrač nije bio u njemu. Ne možete da napravite takve greške. Trebalo je da pusti akciju. Kasnije i da pokaže žuti karton protivniku“, pričao je Marijuš Sumudika.

Sve to posle prvog dela. U drugom su protiv njegove Astre dosuđena još dva penala (čak jedan i za Astru, u 68. minutu, ali ga Saponaru nije iskoristio), pa je Kluž tek iz petog pokušaja zabeležio drugu pobedu u sezoni.

Šta li će tek sad da kaže Šumudika?

RUMUNIJA - LIGA 1, PETO KOLO:

Petak:

Jaši - Vitorul 0:0

Subota:

Targu Mureš - Konkordija 0:1 (0:0)
/Kenders 78/

Steaua - Dinamo Bukurešt 1:1 (1:1)
/Rotariju 11 - Vilijam 17/

Nedelja

Voluntari - Panduri 0:0

Kluž - Astra 5:1 (1:1)
/Kristijan Lopez 12 pen, 63 pen, Tijago Lopes 70, Petrući 77, 90+3 pen - Nikulae 9/

Ponedeljak:

17.30 Gaz Metan - Botošani
20.00 Temišvar - Krajova

(FOTO: Action images)


tagovi

Marijuš ŠumudikaCFR KlužAstra

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara