""
""

Nije da je neočekivano: Otvaranje Igara pod velom ubistva

Vreme čitanja: 1min | sub. 06.08.16. | 17:16

Žrtva je od ranije poznata policiji

 

Izabrane vesti

Ono čega su se mnogi pribojavali, dogodilo se na svečanom otvaranju Olimpijskih igara. U blizini stadiona Marakana ubijen je nepoznati muškarac.

Više brazilskih medija prenelo je da je reč o 20-godišnjaku koji se nakon pokušaja pljačke obračunao sa žrtvom. Najpre mu je oduzet pištolj, a zatim je ustreljen. Ishod je bio fatalan, a drugi prestupnik koji mu je pomagao u akciji pobegao je na motoru. Iako se prvenstveno pojavila informacija da je ubica pljačkaša ruski vicekonzul Markus Cezar Veres Braga, ta je informacija ubrzo demantovana. Inače, pljačkaš je odranije poznat policije zbog raznih sličnih prestupa u regionu.

Ruski konzul u Riju Vladimir Tomakov kazao je da Braga nije povezan sa diplomatijom te zemlje.
"On nema veze sa ruskim konzulatom ili ambasadom. Predstavnici naše zemlje su isključivo Rusi", rekao je Tomakov.

Fotoreporteri, volonteri i drugi ljudi bili su primorani nakon završetka ceremonije da se zbog pucnjave sklone iza automobila. Policija i Hitna pomoć pristigle su u nameri da spasu život mladiću, ali bez uspeha.

Podsetimo, pored virusa zika, jedan od glavnih razloga zbog kojih se dovodila u pitanje uspešnost organizovanja Igara jeste i narušena bezbednost i nasilje na ulicama Rija.

(FOTO: Action Images)


tagovi

rio de žaneiro 2016Rio de ŽaneiroOlimpijske Igre 2016Brazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara