""
""

Njukasl samleo i Kardif! Mitrovićev čas nesebičnosti i asistencija koja je oduševila navijače! Stojketov Notingem opet se sapleo (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 05.11.16. | 17:59

Ludnica u Noriču - Lids golom u poslednjoj sekundi do tri boda! Reding silovit protiv Vigana, Aston Vili derbi bivših premijerligaša, Hadersfild opet posustao...

Bilo je pitanje trenutka kada će Njukasl uhvatiti silovitu formu i samleti sve pred sobom, a sada više nema dileme - Svrake su spremne da se ekspresno vrate u Premijer ligu, a posle novog neuspeha Hadersfilda slavni klub sa Sent Džejms Parka pobegao je bar jednom direktnom konkurentu za vrh Čempionšipa, pošto je na svom terenu razbio Kardif rezultatom 2:1 (2:0)!

Izabrane vesti

Kaznenoj ekspediciji Rafe Beniteza bilo je potrebno malo, da bi dobili - mnogo! Tačnije, jedno poluvreme kvalitetnog fudbala, dve školske akcije i sigurna igra do kraja utakmice za tri nova boda i dvanaestu pobedu u Čempionšipu.

I baš kao u prethodnih nekoliko utakmica jednu od glavnih uloga imao je - Aleksandar Mitrović.

Nalazi se srpski golgeter pod velikim pritiskom, jer mu ove sezone mesto u startnoj postavi zauzima raspucani Dvajt Gejl. Ali, čak i pored toga što je Mitrović pod „moranjem“ da trese mreže u nameri da povrati čin glavnog napadača, on je održao čas nesebičnosti i već u 3. minutu napravio potez kojim je oduševio navijačku armiju. Naime, posle duplog pasa sa Perezom Mitrović se našao u odličnoj šansi. Ali, umesto šuta, on se odlučio da promeša dobar deo Kardifove odbrane, pronađe usamljenog Kristijana Atsua, kojem je na kraju ostao samo lakši deo posla. Nedavno oporavjeni Dvajt Gejl, koji je celu situaciju posmatrao sa klupe, mogao je samo da proguta jednu veliku knedlu, jer mu se mesto u postavi sve više drma. 

Već do kraja prvog poluvremena rezultat na semaforu glasio je - 2:0. Ovog puta Deandre Jedlin imao je pravu loptu za Joana Gufrana, čiji je pogodak ozbiljno razgalio prepune tribine Sent Džejms Parka, a već tada bilo je jasno da veći deo posla obavljen. 

Ipak, u drugom delu Svrake su malo posustale, a to su gosti umeli da iskoriste i unesi nemir u domaće redove. Počasni gol postigao je Piter Vitingem u 77. minutu i tako kaznio sve propuštene Njukaslove šanse, od kojih je dve imao baš Mitrović. Jednu u poslednjim trenucima meča. Srećom po Svrake, Kardif nije imao dovoljno municije u naoružanju. 

Nastavlja se veliki pad Notingem Foresta. Posle tri uzastopna poraza Šumari nisu uspeli da savladaju ni Kvins Park Rendžers. Doduše, ovog puta uspeli su da uzmu bod, iako su vodili sve do 86. minuta, ujedno imali igrača više gotovo sat vremena - 1:1.

Posrnuli Notingem u vođstvo je doveo Brit Asombalonga u 38. minutu, ali tu se domaći sastav zaustavio. Nije, doduše, Notingem ni imao toliko ozbiljnih šansi, a kasnije povlačenje u odbranu KPR kaznio je minijaturom Idrise Sile četiri minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka. 

Heroj Aston Vile je Žonatan Kođija! Prvi strelac Lavova  bio je dvostruki strelac u pobedi nad Blekburnom, u malom derbiju nekadašnjih premijerligaša - 2:1.

Sve što je moglo da se odigra u ovom meču, desilo se u periodu od 54. do 70. minuta. Prvo je Blekburn u vođstvo doveo Sem Galager, da bi onda svetla pozornice bila uperena u Vilinog dvostrukog strelca. Prvo u 58. minutu sa bele tačke, a onda i 12 minuta kasnije, kada ga je Mile Jedinak odlično pronašao.

Goleada u Noriču i Lidsov ulazak u gornji dom Čempionšipa! Imali su Kanarinci jedan bod u rukama sve do poslednjih trenutaka utakmice, ali onda je Ronaldo Vijeira poslao slavljenički hitac koji golman Mekgovern nije mogao da spasi, za veliko slavlje gostiju - 2:3.

Norič je u vođstvo doveo Robi Brejdi u 24. minutu, da bi u periodu od 57. do 74. minuta Janson i Vud doneli preokret. Kajl Laferti je mislio da je u 87. minutu doneo mir Noriču, ali onda je Vijeira napravio šou i sasekao sve nade domaćina, u korenu.

ČEMPIONŠIP - 16. KOLO

Petak:

Brentford - Fulam 0:1 (0:1)
/Aluko 36/

Subota:

Vulverhempton - Derbi 2:3 (0:2)
/Kosta 61, Edvards 82 - Ins 6, 77 pen, Bent 15/

Aston Vila - Blekburn 2:1 (0:0)
/Kođija 58 pen, 70 - Galager 54/

Barton - Barnsli 0:0

Hadersfild - Birmingem 1:1 (0:0)
/Kačunga 69 - Jutkijevič 73/

Njukasl - Kardif 2:1 (2:0)
/Atsu 3, Gufran 45 - Vitingem 77/

Norič - Lids 2:3 (1:0)
/Brejdi 24 - Laferti 87 - Janson 57, Vud 74, Vijeira 90+1/

Notingem Forest - KPR 1:1 (1:0)
/Asombalonga 38 - Sila 84/

Roteram - Preston 1:3 (0:2)
/Vud 71 - Hjudžil 22, Robinson 27, Vermijl 80/

Šefild Venzdej - Ipsvič 1:2 (1:1)
/Huper 36 - Lorens 32, Čejmbers 87/

Vigan - Reding 0:3 (0:2)
/Mekliri 1, 5, Kermorgant 63/

Bristol Siti - Brajton 0:2 (0:2)
/Sidvel 13, Marfi 20/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vladimir StojkovićRedingNotingem ForestKvins Park RendžersKardif SitiHadersfild TaunEvropaEngleskaČempionšipAston VilaAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara