"VITOLO"
"VITOLO"

Noćna mora se nastavlja! Sve prštalo u La Korunji, sedam golova i pobeda Sevilje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.03.15. | 18:02

Andalužani su četvrti uzastopni put savladali tim iz Galicije...

VITOLOČini se kada bi Sevilja svako kolo igrala protiv Deportiva, bila bi šampion Španije. Ponovo je tim Unaija Emerija savladao Depor, ovog puta rezultat je bio 4:3 u korist gostujuće ekipe. Domaći su uspeli da povedu u 28. minutu, ali je Sevilja sa dva gola Vitoloa najpre preokrenula rezultat u svoju korist, a kasnije nije dozvolila Deportivu ni da izjednači. Domaći su u 93. minutu iz penala postavili konačan rezultat i samo stavili so na ranu koja se već četiri godine zove Sevilja.

Depor nije bio podređen rival. Naprotiv, može se možda reći da je igrao bolje od gostiju, ali je nedostala pre svega realizacija. Istina, poveli su domaći golom Rijere u 28. minutu, ali je Sevilja samo pet minuta kasnije izjednačila preko krilnog napadača Vitoloa. Na odmor se otišlo sa rezultatom 1:1, a onda je Sevilja „dodala gas”.

Izabrane vesti

Isti protagonista kao kod akcije u 33. minutu, bio je i u 52. kada je Sevilja povela sa 2:1. Umesto Bake, asistirao je Vidal, a Vitolo je došao do svog drugog gola. Depor je napadao od tog trenutka svim silama, a onda se domaćem timu desio – Vitolo! Ponovo je krilo Sevilje bilo nerešiva enigma za defanzivce La Korunje, Vitolo je oboren kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na penal. Gameiro je bio precizan za 3:1!

Nije se predavao Depor, ubrzo je Rijera smanjio prednost Sevilje, a ponovo je u jeku pritiska domaće ekipe usledio hladan tuš. Nespretna reakcija štopera La Korunje, Sidneja, poslala je loptu u mrežu Depora za 2:4 u 83. minutu i definitivnu pobedu Sevilje. Uspeli su preko Pereza, iz penala, da ublaže poraz domaći, ali je taj gol došao prekasno, u trećem minutu nadoknade.

Sevilja je tako došla do četvrte pobede zaredom protiv Deportiva, a pete ako računamo i prijateljske utakmice. Poslednji put kada je Depor savladao Andalužane 27. januara 2010! Sevilja je tako prekinula mini seriju neuspeha od dve utakmice bez poraza i vratila se u trku za mesto koje vodi u Ligu šampiona, dok je prvoligaški status Deportiva još uvek ugrožen.

Primera, 26. kolo:

Petak:

Levante – Eibar 2:1 (0:0)
/Baral 65, Uče 67 – Berhon 55/

Subota:

Deportivo – Sevilja 3:4 (1:1)
/Rijera 28, 72, Perez 90+3pen – Vitolo 33, 52, Gameiro 65pen, Sidnej 83. autogol/

18.00 Atletik Bilbao – Real Madrid

20.00 Elče – Almerija

22.00 Granada – Malaga

Nedelja:

12.00 Barselona – Rajo

17.00 Real Sosijedad – Espanjol

19.00 Viljareal – Selta

21.00 Atletiko Madrid – Valensija

Ponedeljak:

20.45 Kordoba – Hetafe

(FOTO: Action Images)


tagovi

VitoloŠpanijaSeviljaPrimeraEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara