"Jan Vertongen i Hari Kejn"
"Jan Vertongen i Hari Kejn"

Novi dan, novi ugovor: Totenhemov fantastičan posao! Ostao još samo golman

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.12.16. | 17:58

Jan Vertongen ostaje u Londonu do 2019.

Jan Vertongen i Hari KejnTako to radi veliki klub. A Totenhem je pod vođstvom Maurisija Poketina očigledno nabasao na puteve stare slave. Jedan je od kandidata za trofeje u Engleskoj, igra dopadljiv i dinamičan fudbal, isplanirao je izgradnju novog stadiona, a kako sad stvari stoje imaće ekipu sposobnu da igra zajedno još najmanje tri sezone.

Na takav zaključan navode poslednja dešavanja na Vajt Hart Lejnu. Juče je novi ugovor sa Pevcima potpisao napadač Hari Kejn i postao najplaćeniji igrača u istoriji kluba, a danas je saradnju obnovio i Jan Vertongen. Belgijski reprezentativac produžio je ugovor sa Totenhemom na tri godine, što znači da će umesto do leta 2018, kako je dosad bilo predviđeno, ostati u Londonu do 2019.

Izabrane vesti

Vertongen je stub Totenhemove odbraneNjemu su porasla i mesečna primanja. Ostrvski mediji javljaju da će zarađivati 70.000 funti sedmično. U takvim okolnostima nije ni čudo što sija od zadovoljstva.
„„Baš mi je laknulo. Osećam se srećnim što sam potpisao novi ugovor. Budućnost u Totenhemu izgleda lepo, zato sam zadovoljan što sam deo ovo kluba. Imamo veoma talentiovanu grupu igrača, provilegovan sam što sam njen deo. U ovom trenutku ne mogu da zamislim sebe u nekoj drugoj sredini osim među Pevcima. Imamo sjajan tim, odličan stručni štab, ljude koji okružuju klub... Sve su to sjajni momci. Verovatno je ovo najjača ekipa za koju sam igrao u karijeri. Verujem da će se svi složiti sa mnom“, rekao je Jan Vertongen (29), jedini fudbaler Totenhenma koji je ove sezone odigrao svaki od 1170 minuta u Premijer ligi.

Igo LorisProdužetkom saradnje sa nekadašnjim prvotimcem Ajaksa, Totenhem je završio još jedan fantastičan posao u „blindiranju“ igrača, započet letos. Nove ugovore potpisali su Kajl Voker, Tom Kerol, Deni Rouz, Erik Dajer, Kristijan Eriksen, Dele Ali i Hari Kejn. Od važnih igrača, čeka se samo završetak pregovora sa kapitenom Igom Lorisom.

Problem sa francuskim golmanom je u tome što su njegovi finansijski prohtevi daleko veći od 100.000 funti na sedmičnom nivou, koliko iznosi granica koju je postavila uprava. E sad: u slučaju Kejna napravljen je kompromis (80.000 funti sedmično, a u slučaju ispunjavanja bonusa možda dobaci do 125.000), pa se očekuje da Loris, ipak, nađe zajednički jezik sa sadašnjim poslodavcima.

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaJan VertongenMaurisio Poketinonovi ugovorPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara