"Stanisavljevićeva haubica"
"Stanisavljevićeva haubica"

Novi kralj slobodnih udaraca – Aleksandar Stanisavljević! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.08.15. | 13:09

Pogodak protiv Partizana je 26-godišnjem vezisti bio već četvrti iz prekida u ovoj sezoni

Stanisavljevićeva haubica

Nekad Nenad Milijaš, posle toga Nikola Drinčić, a sada je kruna na glavi Aleksandra Stanisavljevića! Prve utakmice u novoj sezone krunisale su iskusnog vetistu Vojvodine u najboljeg izvođača slobodnih udaraca u srpskom klupskom fudbalu. Uostalom remek delo u pobedi nad Partizanom bilo je već četvrti gol koji je Stanisavljević ovog leta postigao iz prekida.

Izabrane vesti

I neodoljivo je podsetio na pogodak iz susreta sa mađarskim MTK.
"Mogu samo da kažem – nije slučajno. A izgleda da Živko Živković (golman Partizana, prim.aut) nije gledao tu utakmicu, pa se možda malo iznenadio. Doduše, ovaj sad je bio koji metar dalje", raspoloženo priča Stanisavljević za MOZZART Sport.

Mogao je tako i posle tog susreta u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Pa i posle susreta sa Spartaksom u drugom, te prvenstvene pobede nad Javorom. Golovi se ređaju kao na traci.
"Želim samo ovako da nastavim. Nadam se da će ih biti još. Ali na kraju krajeva je bitna samo pobeda Vojvodine".

Skromne reči za igrača koji toliko odskače. Ali 26-godišnji Aleksandar i nema pravo da poleti. Treća i četvrta lige Austrije bila su njegova doskorašnja svakodnevica, u Mađarskoj samo tri utakmice, tek 2014. godine počeo je da demonstrira taj veliki potencijal koji krije u razornoj levici. Bilo mu je već tada 25 godina. Zna Stanisavljević kako je kad ne ide sve po loju. I zna koliko je truda potrebno da nastavi put ka nekim visinama koji su se pre sezonu ili dve činile nedostižnim. Lakše je kada imaš na koga da se ugledaš.
"Za mene je Siniša Mihajlović živa legenda i uvek mi je drago kad me zbog šuta uporede sa njim, iako je jasno da ja moram još dosta, baš dosta da radim da bi ga dostigao. Pa kod njega je slobodnjak bio kao penal", odgovara Stanisavljević.

Ni kod njega nije baš naivno. Uostalom, uverite se i sami. Sve lepši od lepšeg.

(FOTO: FK Vojvodina, Dušan Jocić)


tagovi

FK VojvodinaSuperligaSrbijaAleksandar Stanisavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara